Heren 1 pakt eerste winst van seizoen ๐ŸŽ‰

Gisteren stond onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Voor de start van de wedstrijden werd er stilgestaan bij het overlijden van Marcel Giesen. Marcel heeft jaren in het eerste gespeeld. Een aantal van ons zijn samen met hem kampioen geworden in de eerste klasse. Het gemis van zoโ€™n markante persoonlijkheid is groot. Na de indrukwekkende en emotionele minuut stilte, begonnen we de wedstrijd.

Twee weken geleden trapten we de competitie af tegen het eerste team van VIOS. We waren erg blij met het punt dat we daar pakten, daar VIOS jaar in jaar uit kampioen wordt in de promotieklasse. Nu stond de wedstrijd tegen VIOS heren 2 op het programma. We begonnen sterk aan de wedstrijd en sloegen direct een gat van 5 punten. We stonden verdedigend goed en aanvallend legden we veel druk in het spel. We kwamen geen moment in de problemen en sloten de set winnend af met 25-16.

In de tweede set voerde VIOS een aantal wissels door, waaronder de set-upper. We hadden het vanaf de start lastig. Passend maakten we veel persoonlijke fouten, waardoor we er aanvallend niet uit kwamen. Aan het eind wisten we het nog iets recht te trekken, maar verdiend ging de set verloren met 18-25.

Bij de start van de derde set gaf Dick aan dat we ons niet van de wijs moesten laten brengen en dat we de lijn van de eerste set door moesten zetten. Wellicht dat de tweede set ons wakker had geschud, want we kwamen vlammend uit de startblokken. Via de opslag legden we veel druk aan de kant van VIOS, waardoor zij er aanvallend niet uit kwamen. Ook blokkerend stond het aan onze kant sterk. Mooie aanvallen, waaronder diverse drie meter aanvallen, wisselden elkaar af. Met 25-9 wonnen we overweldigend de derde set.

De vierde set zat in lijn met de tweede set. Het begin was gelijk zwak door een aantal persoonlijke fouten. VIOS speelde met een opstelling vergelijkbaar als in de tweede set. Wij kwamen er de hele set niet aan te pas en verloren met 20-25, waardoor het een vijfsetter werd.

We waren erop gebrand om de vijfde set naar ons toe te halen. Na een geweldige opslagserie stonden we al snel 7 punten los. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en verdiend wonnen we de set (15-8) en daarmee de wedstrijd. Marcel, deze is voor jou.