U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

17 november 2009

Gaat meisjes B1 zorgen voor een stunt ?


Aan het einde van vorig seizoen promoveerde meisjes B1 van de tweede naar de eerste klasse. We zijn nu 7 wedstrijden onderweg in de eerste klasse en een daverende stunt dient zich aan! Promotie naar de hoofdklasse lijkt al een zekere zaak, maar promotie naar de topklasse zit er ook nog steeds in.

Aan het einde van het vorig seizoen vertrokken 5 speelsters naar meisjes A. 4 speelsters bleven in het team (Janine, Iris, Romy en Renate). Vanuit de B2 kwamen Marjolein en Sharon over en vanuit meisjes C Veerle en Lynn. Tot slot kreeg het team versterking van Hilde, die daarvoor bij Barchem speelde. Besloten werd om 2 keer per week te gaan trainen met als doel om het team  naar een zo'n hoog mogelijk niveau te tillen.

De eerste wedstrijd in de competitie zorgde voor een domper. We werden met 4-0 van het veld geveegd door Halley B1 en niet zo'n klein beetje ook. Gelukkig bleek daarna dat dit team ver boven de andere teams uitsteekt.

In de weken daarna ging het steeds beter lopen bij de Meisjes B1. Er werd gewonnen met 3-2 van twee sterke tegenstanders: WSV B2 en Gemini B1. En twee weken geleden wonnen we uit bij KSV met 3-1, een team waar we vorig jaar nog met 4-0 van verloren. Met andere woorden, het gaat goed met het team en dat is een compliment waard. Het is een echt team met een goede spirit, instelling en vol vechtlust. Vijfde sets zijn wel aan meisjes B1 besteed, dan komt de vechtlust naar boven.

Op dit moment is de stand in de competitie als volgt:

1. Halley B1                   6         30         24          0

2. WSV B2                    6          25        20           5

3. Tornax B1                  7         25        21           9

4. Smash  B1                 6         22         17          7

Smash doet buiten mededinging mee aan de competie en doet dus niet mee voor promotie. De strijd om de tweede plaats en een plek in de topklasse gaat dus tussen WSV en Tornax. En die strijd is bloedstollend spannend, zoals uit de stand al blijkt. En om het nog mooier te maken: WSV speelt nog tegen Smash en Halley, Tornax moet nog tegen Smash. De komende weken moet het gaan gebeuren.

We houden u op de hoogte.