U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

21 november 2009

Meisjes B1 houdt alles in eigen hand


De twee weken van de waarheid zijn aangebroken. Afgelopen weekend speelden we tegen REVOC B1 en komende zaterdag de uitwedstrijd tegen SMASH. Promotie naar de Hoofdklasse is binnen, maar als bonus kunnen we nog promotie naar de Topklasse afdwingen.

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen de nummer 7 van de ranglijst, REVOC B1. Gezien de stand op de ranglijst zouden we die wedstrijd wel even winnen. Niets bleek minder waar. REVOC speelde beter dan gedacht.

De eerste set verliep moeizaam en pas op het laatste moment wisten we de set met 25-23 naar ons toe te trekken. In de tweede set werd er door de meiden erg goed gespeeld. We kwamen in ons spel en REVOC kwam er niet aan te pas. Verdedigend stond het als een huis en aanvallend maakten we de goede keuzes. De set wonnen we dan ook met 25-12. 2-0 voor en de wedstrijd leek in de pocket. Maar in de derde set kwam REVOC sterk terug. We wisten het tij niet te keren en verloren met 23-25. Vol goede moed begonnen we aan de vierde set. Maar voordat we het wisten stonden we 9-1 achter. We vochten wel terug, maar de eindsprint kwam te laat.

En dus was er een vijfde set nodig. En zoals ik vorige week al schreef zijn die wel aan de meiden besteed. Wat er ook gebeurt, een vijfde set gaan we niet verliezen. En zo geschiedde. De vijfde set wonnen we redelijk eenvoudig met 15-9. 3-2 gewonnen en nog niets beslist in de competitie.

De stand na zaterdag is als volgt :

1. Halley       6     30       24 - 0

2. Tornax      8      28      24 - 11

3. Dijkman    7     26       21 - 8

4. Smash      7     26       20 - 8   (buiten mededinging).

 

Komend weekend kunnen de meisjes goede zaken doen. We spelen uit bij Smash. Afgelopen zaterdag toog de coach van Tornax naar Warnsveld voor een spionagesessie. Smash speelde tegen Dijkman WSV. Alhoewel het bijna niet mogelijk is om in Warnsveld te winnen, won Smash afgetekend met 3-1 van Dijkman. Een sterk team met een uitstekende spelverdeelster. Toch liggen er kansen om te winnen van deze ploeg. Op 12 december volgt de beslissing als Dijkman WSV speelt bij en tegen Halley (een ingecaluleerde 4-0 voor Halley, red.). Willen we de tweede plaats in de competitie veilig stellen dan is de opdracht duidelijk: zaterdag winnen.

We houden u op de hoogte.