U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

21 november 2009

Collectief heren 1 wint van koploper


Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper WSV op papier. WSV is een team met veel lengte en ervaring. Het zou dus een lastig middagje worden.

De 1e set begon de basisopstelling, alle jeugdspelers inclusief Liesje begonnen aan de kant. De coach had hiertoe besloten om rust en ervaring in het team te brengen. Nou beste lezers rust zat er in het team. Volgens mij was het binnen no time iets van 17-8, voor WSV wel te verstaan. Tornax was nog aan een middagslaapje bezig. Door de immense achterstand die we inmiddels hadden opgelopen was een inhaal niet meer mogelijk en verloren we de eerste set terecht.

De 2e set begonnen we weer met 0-0, iets dat trouwens heel gewoon is bij het volleybal. Hierdoor krijgen beide teams weer gelijke kansen. Die kans had Tornax nodig. Na een 1e set, die slaapverwekkend was,  was WSV ook ingekakt. Wij hadden inmiddels de technische analyse van de mannen uit Warnsveld binnen gekregen. Hieruit bleek dat de spelverdeling te kort kwam. De buitenaanvallers kregen de ballen vaak tekort aangespeeld en kon er met de juiste servicedruk meer rendement uit set gehaald worden. Het credo voor deze set was dan ook servicedruk verhogen en blokkering naar binnen zetten.
En deze nieuwe speelwijze had succes. WSV werd goed onder druk gezet met de opslag en verdedigend werd er veel gepakt. Hierdoor kon deze set, tegen verwachting, gemakkelijk op naam van Tornax worden bijgeschreven.

De 3e set werd deze tactiek voortgezet, en met succes. De servicedruk was goed en verdedigend werd er verzorgd gespeeld. WSV had nog steeds geen goed antwoord op onze nieuwe spelwijze. Gelukkig konden wij ook deze set de kop erbij houden en vrij simpel de set op onze naam zetten. 2-1 voor Tornax. Zit er meer in…ja dat zat er, maar niet in de 4e set.

De 4e set werd begonnen met onze jeugdige spelverdeler. Nee, niet Liesje maar Bas. Zijn 1e optreden in de selectie van Ruurlo. Gelukkig voor Bas had de scheidsrechter nog niet gevloten voor zijn opslag anders was z’n 1e balcontact meteen een punt voor de tegenstander. Na deze ‘misser’ heeft hij succesvol zijn taak als spelverdeler opgepakt. Voor ons was het zaak deze set te winnen en 4 punten op ons saldo bij te schrijven. Dit lukte, bijna. WSV begon weer wat meer grip op de zaak te krijgen en bij ons zakte het iets in. Het resultaat, lange, heeeele lange rally’s. gelukkig dat onze conditie zo goed is…Maar helaas konden we deze set niet winnend afsluiten. En zo stond er zowaar 2-2 op het scorebord.

De 5e set was dus te winnen door beide teams gezien de laatste set. En daarom werd de volgende oosterse wijsheid aan het begin van de set in de groep gegooid “Groter geluk bereik je met eenvoudigheid, niet met ingewikkeldheid”. Met deze wijsheid in gedachten begonnen we aan de laatste slag. Beide teams waren gebrand op een overwinning. WSV omdat ze bovenaan stonden en wij omdat we het gewoon leuk vinden. Na enkele bloedstollende balwisselingen stond uiteindelijk de teller op 16-14 voor Tornax en konden we weer 3 punten optellen bij ons totaal.

Ja beste lezers, heren 1 alweer 3 wedstrijden ongeslagen en staat weer in het linker rijtje. Kortom, ut geet goad.

Der Alte.