U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

21 november 2009

Jong dames 1 pakt punten


De 4-0 overwinning van vorige week smaakte naar meer en was dan ook het streven voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Gekeken naar de stand zou dit mogelijk moeten zijn. Toch had onze concullega Gemini moeilijkheden met Revoc vorig week, dus van onderschatting was geen sprake.
We begonnen deze wedstrijd met de 'oudjes' aan de kant. Nu ben je al snel oud in Tornax dames 1, aangezien de leeftijd varieert van 15 (bijna 16) tot 25. Dit zag je ook terug in ons spel in het begin van de competitie. We moesten nog wennen aan elkaar en we lieten ons koppie nog wel eens hangen, waardoor we niet de kracht hadden om terug te komen. Nu zie je steeds meer een team ontstaan die weet waar ze moet staan, wat ze moet doen en vertrouwt op elkaar. Dit was afgelopen zaterdag ook het geval.
Er was veel vechtlust te zien en vanaf het begin gingen we voor elke bal. Zoals afgesproken legden we druk met de service, wat ook elke wedstrijd beter gaat lopen. We namen vanaf het begin een kleine voorsprong die we steeds verder uitbouwden met mooie aanvallen en goed verdedigend werk. Dit leidde tot een winst van de 1e set met 25-17.
Dit spel zette we door in de 2e set. We zaten goed bij de aanvallen van Revoc, terwijl Revoc geen antwoord had op onze aanvallen. Aan het einde van de set stond er 25-16 op het bord.
De derde set was zelfs nog sterker dan de voorgaande. We kwamen op een ruime voorsprong en Revoc kwam niet meer tot aanvallen. Toch kwam hier het beruchte dipje nog even om de hoek kijken en verspeelden we 5 setpunten. Om weer wat rust in het team te krijgen, vroeg Marinus voor het eerst in de wedstrijd een time-out aan. Dit had ook effect op de tegenstander die de bal daarop in het net serveerde, wat ons de set opleverde met 25-17.
De laatste set was Revoc uitgeblust en wij bleven stug doorgaan met goed aanvallend werk op alle posities. Deze set werd gewonnen met ruime cijfers, namelijk 25-11.
 
Opnieuw 5 punten in de pocket! En weer een plekje gestegen! We staan nu 6e. De komende twee weken hebben we geen wedstrijden en daarna moeten we tegen D.V.O, waar we hopen deze stijgende lijn vast te houden.