U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

28 november 2009

Heren 2 verovert Lichtenvoorde


Zaterdag 28 november 2009. Longa Heren 5 – Tornax Heren 2

Uitslag: 1-3

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 8

‘Het beleg van Lichtenvoorde’

Een dag die vanmorgen begon in de sporthal in Ruurlo. Daar waar Hans druk in de weer was met zijn mini’s. En waar ik als 1 van de 3 koppige technische staff van de jongens B aanwezig was. We zouden om kwart over 1 vertrekken. Het wachten was nog even op de mini’s van Hans. Die konden natuurlijk nog niet zonder de volleybal goeroe himself. Langzaam stroomde de zaal vol met de buffels van het 2e. Afgezien van Pieter, die er vandaag niet bij kon zijn.

Vervolgens maar even zorgvuldig onze ‘WE MAKEN ZE KAPHOT’ instelling bij elkaar geraapt en met publiek en al(in de persoon van de vriendin van Tommy, later bijgestaan door de ouders van Björn) vertrokken naar Lichtenvoorde.

Nu beschikken ze in de zaal in Lichtenvoorde over een geluidsinstallatie. Wat een dusdanig aantal decibels kan produceren waar je U tegen zegt. Daarnaast was de muziek keuze ook dusdanig dat menig muziek liefhebber er een trauma aan over had kunnen houden. Maar eerlijk is eerlijk. Speelt wel lekker tijdens de warming-up

En dan naar Longa. De jonge jongens, die tot vandaag qua punten gelijk stonden met ons, met 1 wedstrijd meer echter. De jonge jongens die vorig jaar nog onderaan eindigden. Maar jonge jongens groeien nou eenmaal hard. En dat bleek. Toch een tegenstander om rekening mee te houden. U ziet mij nu al veelvoudig de woorden ‘jonge’ en ‘jongens’ gebruiken. Om even wat duidelijker te zijn. Met mijn 18 jaar ben ik vergeleken met die jongens, op leeftijd. En in die zin, hadden wij een schat aan ervaring meer, dan longa. Ook Bennie was vandaag van de partij. Wat dat ervaringsgehalte nog even een boost gaf.

En daar stonden we dan om 14:25 uur. Op de achterlijn, helemaal opgeladen en klaar voor de wedstrijd. Die uit zou groeien tot een ware veldslag.

Spelen op het scherpst van de snede. Dat was het. Omdat Pieter er dus niet was, hadden we 1 onbezette mid plek. Die in de 1ste set vervuld werd door Bennie. Tommy begon aan de kant. Met Björn op de diagonaal. Al gauw werden we er aan herinnert dat Longa een aantal jongens heeft die mooi kunnen praten en schreeuwen. Ze gingen nog net niet zingen. En wat doe je dan als tegenstander zijnde. Met gelijke munt terugbetalen. Toch ironisch om een heethoofd van Longa te zien schreeuwen en doen als hij één goed blok zet. Om hem vervolgens kleiner dan klein te zien worden als je dat geintje bij hem flikt. Heerlijk. Dat zijn ook jonge jongens. En jonge jongens kunnen ook best eens een goeie dag hebben. We hadden het dus ook vrij zwaar met de jongens. Het ging de gehele tijd gelijk op. Of het was zelfs zo dat wij steeds net een puntje achterliepen. Uiteindelijk vonden wij een breekijzer. En kwamen we in het eind van de set op voorsprong. 19-23 of 19-24. Zo iets dergelijks. Alleen het einde was nog niet bereikt. Longa antwoordde met een stel harde sprong serves, waar wij op dat moment geen antwoord op hadden. Na veel gemartel moesten we uiteindelijk onze meerdere erkennen in Longa. Met 27-25 moesten we de 1ste set afstaan. En dat was toch wel zuur.

Het eerste tikje kwam dus van Longa. Dan toch maar iets verzinnen. In de 2e set verhuisde ik naar de mid positie. En kwam Tommy er in, op de buiten positie.

De 2e set leek verder veel op de eerste. Qua scoreverloop. Er waren echter wat meer lichtpuntjes. De sprongserve waar we moeite mee hadden in de 1ste set werd bijvoorbeeld direct doorbroken. We konden wat meer vertrouwen op onze pass. En konden wat meer druk uitoefenen op Longa. Echter liepen we toch steeds een beetje achter de feiten aan. Tot de 20. Het deel van de set, waar wij in veel gevallen toch een stapje extra kunnen doen. Het deel van de set waar wij heel vaak de wijzers in het rood kunnen gooien en druk kunnen uitoefenen. Zo ook, vandaag. Met 23-25 schreven wij de 2e set op ons conto. Wat we natuurlijk luidruchtig gevierd hebben. Zoals ik al zei, met gelijke munt terug betalen.

We waren inmiddels bijna 1 uur verder. Toen we begonnen aan de 3e set. In de zelfde opstelling als de 2e. Gevoed door de winst in die set. Gingen we door in de 3e. Weer was het stuivertje wisselen. Foutje bij ons, foutje bij hun. Mazzeltje bij hun, mazzeltje bij ons. Service druk van hun, service druk van ons. Een wedstrijd die zo’n beetje alles had. De pass liep goed, ook de harde sprongserve hadden we snel onder controle. Ons aanvalsspel was ook op niveau. Veel dreiging op de mid positie. Waardoor de buitenspelers, vanaf de 3e set consequent maar 1 man tegenover zich hadden. Luuk roste de ballen diagonaal langs het blok, of legde het de bal in het gat daar achter. En Tommy maakte het hoekje, van de zij en achterlijn, op de rechtdoor tot zijn territorium. Ik stel voor, dat bewuste hoekje vanaf nu af aan maar het buffel hoekje te noemen. En natuurlijk hadden we Björn ook nog achter de hand. En onze Jesse kon zo nu en dan mooi doorkomen op midden. Maar de ballen op mid waren spaarzaam. Laten we maar zeggen dat de mid spelers ondankbaar maar zeer nuttig bezig waren.

En het bleef maar gelijk opgaan. In het einde van de set liepen de gemoederen even heel erg hoog op. Toen een midspeler van Longa de bal heel mooi met een onderhandse korfbal techniek over het net heen werkte/gooide. Waar de scheids vervolgens niet voor floot. De scheids die overigens niet altijd even scherp was, aan het net althans. Wel naar beide kanten. Dus voor het scoreverloop maakte het niet heel erg uit. Maar goed, even vond er een kleine ontploffing plaats. Na een time out van Hans konden we de knop weer omzetten. En zo pakten we ook de 3e set. Nu met 26-28.

De 4e set verliep qua kabaal wat rustiger. Ondergetekende was zijn stem na de 1ste set al deels kwijt. En dat werd er ook niet beter op, naarmate de wedstrijd vorderde. Aan de kant van Longa was het ook wat rustiger geworden. Omdat of spelers de laatste waarschuwing van de scheids kregen, of omdat de coach ze er uithaalde, wegens het hebben van een grote mond.

Het grappige is echter, dat we vooral deze set steeds een puntje of 2 achtergestaan hebben. Maar toch weer in het laatste deel de genade klap uit konden delen. En door de rust in ons spel, en de rust in onze koppies konden we de 4e set gecontroleerd uitspelen. 20-25.

De verovering van Lichtenvoorde was een feit.

Wederom victorie voor de buffels. In een wedstrijd die veel weg had van een veldslag. Een veldslag die overigens bijna 2 uur duurde. Een wedstrijd waarin qua sportiviteit ook bijna alles geoorloofd was. Waar wij in deze chaos van verbaal geweld, toch het hoofd het koelst hebben gehouden. Het koudste bloed stroomde duidelijk door onze aderen vandaag. Het zal de leeftijd wel zijn.

En na de wedstrijd weer even dikke vrienden. Toch? Ondanks dat ze verloren. Waren de jongens van Longa blij dat ze een mooie wedstrijd mee hebben mogen maken. Zo voelde dat bij ons ook. Naast het feit dat we nu los zijn van Longa, met nog een wedstrijd tegoed. Op de bank werd ook zichtbaar genoten. Hans was blij, en Bennie stond te trillen van de adrenaline. In de kleedkamer werd ook nog even nagenoten(gejuich met een stel schorre, overslaande stemmen=heel raar).

Waarna we, langzaam aan, weer terugkeerden naar Ruurlo.

Zo mooi winnen dat je der alleen maar heel veel over kan praten. Zoiets was het. Feit is ook dat ik nu op 1317 woorden zit. Maar goed dat is ook schrijven.

Ik was vanavond toen ik thuiskwam echter heel kort en bondig. Ik had maar een paar woorden nodig toen ik het huis in liep (lichtelijk strompelend) en daar mijn moeder trof die vroeg hoe het gegaan was.

‘Koning Tornax heeft gesproken.’

Groetjes,

PP