U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 december 2009

Jongens B, Alweer gewonnen!


Houd je kop erbij!

Ruurlo 19-12-2009

Na een fragant verslag de vorige wedstrijd, geschreven door een doerak uit ons team, was het aan mij gedecideerd een verslag over de laatste wedstrijd te schrijven: Tornax JB1 tegen de al eerder tegengekomen tegenstander Marvo '76 JB1. Omdat het literaire hoogstandje, geschreven door het eerder genoemde erudiete persoon, van een dusdanig niveau was, kon ik het niet laten dit ook te proberen. Ook leuk om te vermelden is dat de titel verwijst naar het eerder genoemde aanwezig zijn van Jan.

Na s'ochtends om 9 uur uit mijn bed te zijn gekomen, omdat er een kakafonie van buiten kwam, was het best vroeg op mijn eerste vakantiedag. Afin, om 11.30 moesten we aanwezig zijn, maar daarvoor had ik nog een rassuserend gesprek met de beunhaas van Jongens B, PP, die mij kon vertellen dat ik nu toch echt door deze ridicule kou, naar de sporthal moest gaan. Eenmaal daar aangekomen merkte ik op, na uiteraard een diepzinnig gesprek te hebben gehad met Rien, dat alle teamgenoten aanwezig waren, wat al weer een hele tijd geleden was.

Toen was het tijd om het net op te zetten, en liepen we de zaal in, en merkten we meteen dat het ook daar heel koud was. Daarna gingen we contrecoeur en bedremmeld toch de zaal in. En speelden we in, waar we uiteindelijk niet erg warm van werden, en ook merkten dat de armen en polsen koud bleven, waardoor het wel eens pijn deed als je de bal sloeg, speelde of paasde (jep gramaticaal zeer incorrect). Maar de warmte van onze lijven was reconvalescent, en nadat Bart en Jan met de scheidsrechter en de aanvoerder en coach van Marvo gesproken hadden, kon de wedstrijd beginnen.

De eerste set begon met een makkelijke punt, gevolgd door een mooie opslagserie, uiteraard eindigde die serie doordat een opslag uit werd geslagen, deze keer niet achter, maar naast het veld. Als Marvo een aanval opzetten, dan werd dat niet zo goed geabsorbeerd, maar meestal toch wel gered door een heroïsche daad. Afin, wij deden hun vaak een gunst door de bal uit te slaan, uit te spelen, of gewoon niet op te letten. De uiteindelijke stand van deze set was 25-13, best wel goed gewonnen dus.

De 2e set: de mentaliteit van ons team was dusdanig heterogeen, dat we toch veel punten lieten liggen, en heel veel fouten maakten (het lag allemaal aan de kou...). Toch was onze wil om te winnen stabiel, en gaven wij geen toewijding aan het spel van Marvo. Toch was het enigszins ontluisterend dat onze aanvallen nog steeds niet zo goed gingen, en het spel slordig ging. De eindstand van deze set was dan ook een gefundeerde 25-19.

Na het apocrieve spel uit de eerste twee sets, en de traditie om de derde set diminutief te spelen, stonden wij eigenlijk in ons culminatiepunt. Deze set speelden wij met veel fiduci, en was deze keer een serieuze “Party Set”, de pass kwam goed aan, er werden goede set-ups gegeven, en af en toe zat er ook weer een goede aanval tussen. Behalve dat sommige mensen op de bank wel enigszins last hadden van infantilisme, en relativistische gedachten over waarom wij deze set zo goed speelden, was het toch geen sisyfusarbeid, aangezien we nu toch echt ONGESLAGEN KAMPIOEN zijn, en gewoon voor de eer, schrander savouvreren van de 25-9 eindstand van deze set.

Nu het bij sommigen toch begon door te dringen dat we dus ongeslagen kampioen waren geworden, en het nog steeds erg koud was in de zaal, was er even sprake van scrofuleus gedrag bij enige medespeler, en dat resulteerde in dat wij een hele tijd achter stonden, tot ongeveer 17 punten zelfs, waarna wij zelf de touwtjes weer in handen namen, en renunciatie namen. Dit omen gaf ons, omdat we nu het spel weer geëquilibreerd hadden, een chronisch gevoel van succes, en hielp ons deze set af te sluiten met een 25-19.

Dus nu een concluderende alinea over deze wedstrijd, en over dit verslag. Allereerst over de wedstrijd, daar lees je het immers voor. Na een stroeve wedstrijd te hebben gespeeld, en van onze kant veel te veel fouten te hebben gemaakt, hebben we toch de “benodigde” 4-0 gehaald, en zijn daarmee ongeslagen kampioen. We hebben dus dit seizoen renconvalescent gespeeld, en zullen hopelijk de volgende helft van dit seizoen hoger geplaatst worden, is het niet omdat wij dit seizoen toch wel heel veel afstand hadden van onze tegenstanders (5 sets tegen in totaal, niets verloren). En gewoon om meer van te leren (ookal hebben we dat dit seizoen ook gedaan, de tegenstanders waren zeker waardig, alleen hadden wij toch gemiddeld een hoger niveau). Verder om dit verslag af te sluiten, wil ik graag vermelden dat ik heel veel gallicistische woorden gebruikt heb, en die vaak op een barbaristische manier heb toegepast. Hopelijk zijn er niet te veel anti-intellectualistisch denkende mensen die dit verslag lezen, en wens ik iedereen een hele fijne kerst, en een gelukkig nieuw jaar!

Beleefdheidbetuigingen,

Tobias