U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 december 2009

Heren 2 beter bestand tegen kou dan Orion


Zaterdag 19 december Tornax Heren 2 – Orion Heren 7

Uitslag: 4-0

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 9

‘IJskoud, dom, dood 5 punten’

Sneeuw en overlast door de weersomstandigheden deze week. En de eerste schaats marathon op natuurijs is inmiddels al verreden. Ook van topniveau was het oudejaars volleybal toernooi wat al gespeeld is op de vrijdag avond. Dit jaar gewonnen door de G.S.’s met daarin 2 heren 2 spelers natuurlijk(met groots gemak). Nou dat belooft wat. Maar even terug naar het weer. Het was dus koud. Vanmorgen was het om 9 uur of iets dergelijks nog –9 graden Celsius. Niet dat ik daar last van had, ik lag toen nog lekker te dromen.

De kou kwam echter wat dichter bij toen ik mezelf naar de sporthal reed om iets over 12. Met in die auto nog een moeder en een hond die heen en weer schoven in hun stoel. Sorry, maar dat autootje wil gewoon zo hard. Toen ik vervolgens met mijn tas over de schouder en op een elegant drafje de zaal binnen hobbelde dacht ik, dat de kou verleden tijd was. Toen ik uiteindelijk compleet in mijn oranje tenue de zaal in kwam, werd die gedachte ontkracht. Het was er bijna kouder dan buiten. En dat was zonder gein. Later op de dag zag ik nog een aantal speelsters van Dames 1 warmlopen met handschoentjes, en dat waren geen fluwelen handschoentjes(zal wel bij de wedstrijduitrusting horen).

Eerst maar even als aanvullend coachend vermogen opgetreden bij de jongens B. Waar ik even een bescheiden donderpreek mocht geven, toen ze iets te veel aan het lamballen waren. Afijn, zeer gemakkelijke 4-0 winst. Dat beloofde wat voor de rest van de middag.(by the way, tobias! Je bent zelf een beunhaas)

Toen langzaam aan maar een beetje gaan warmlopen. Nog even een paar keer een bal tegen bas aangeschopt.(NIET VOLLEYBALLEN MET DIE VOETBAL!). Maar erg warm werd het nog niet bij de mannen van het 2e. Tepels liegen niet, om het zo maar even te zeggen. Maar goed, dan toch maar blijven lopen. Hopen dat de spieren nog een beetje warm worden. En toen uiteindelijk, zo’n beetje tijdens het inslaan. Werden vooral de bovenbenen uiteindelijk een beetje warm. Onze tegenstander was inmiddels ook al in deze vrieskist aanbeland. Orion 7, een team wat vorig jaar nog in de A’tjes speelden. Op het 1ste oog leek het nog alsof er wat lange darmen tussen liepen. Maar toen de trainingspakken uitgingen viel het dan toch wel heel erg mee. Kwam vast door de kou, in natuurkundig opzicht.

Al gauw bleek dat het niet zo heel veel was. De netband werd bij het inslaan al veelvuldig opgezocht. Nee daar maakten ze bij ons de spreekwoordelijke kachel ook nog niet mee aan.

In de 1ste bleek niets anders. Kan niet anders zeggen dan dat ik het gemakkelijk vond gaan. Met de spreekwoordelijke 2 vingers en de neus, met ruimte extra voor nog eens 2 vingers. Het was zoiets als 25-6.

Wij hadden vandaag ook nog een doel. En dat zal ik even toelichten. Wij hebben de laatste maanden in het geheim gewerkt aan een geheim wapen. Wat we geen tegenstander hebben laten weten, want het was geheim(‘ja dat zei je al 3 keer’). Waar wij aan gewerkt hebben was het volgende. Het project luistert naar de codenaam AAD. En het heeft betrekking op een circa 5 meter hoog, mobiel blok. En vandaag zouden wij AAD gaan inzetten. Min punt voor mij was dat dit in de 2e set direct ten koste ging van ongetekende. Ik mocht plaatsnemen buiten het veld. Om gezellig met coach hans, te gaan koukleumen. En hoe blijf je dan warm? Dat wist niemand. ’t Is dan ook niet gelukt.

In deze 2e set werd er wel wat gerommeld. Maar des al niet te min kon Aad mooi meedoen. Lekker bezig Aad. Hans stuurde mij later in de set op pad om Tommy te gaan vervangen. Eerst maar weer even 5 minuutjes warmlopen. Het leek echter wel of Tommy het gehoord had. Hij kwam aan opslag, en bleef daar. Hans vertelde Tommy dat hij dan maar een sprongopslag moest doen. Misschien zou dat helpen. Maar nee hoor. Tommy bleef de ballen over het net rossen, en serveerde de set uit. Netjes krullenbol. (25-10 of zoiets)

Er wordt wel eens gezegd dat je moet stoppen op je hoogtepunt. Tommy ging er in de 3e set dus alsnog uit. De 3e set en eigenlijk de hele wedstrijd was verder niet echt noemenswaardig. Het was allemaal heel gewoontjes, en gemakkelijk. Met het gebruikelijke rommelen wat daar dan bij hoort. Sterker nog, ’t ging zo gemakkelijk dat ik me der geen moment druk om gemaakt hebt. En nu dus ook niet. De 3e set ging met 25-16 naar ons en de 4e met 25-15.

Niet super, maar goed, lekker belangrijk.

Punt is dat wij vandaag onze vrieskist vesting genaamd Rikkenhage goed verdedigd hebben.

Volgend jaar mogen wij afreizen naar LOIL(zo dat klinkt ver weg.. ja idd ergens bij Didam of zo, en dan weer tussen timboektoe en verweggistan)

Maar goed, vandaag was het dus heel simpel. IJskoud, dom, dood, 5 punten.

Allemaal een fijne vakantie, fijne feestdagen, beste wensen, veel drinken en eten en dan alles er weer af trainen.

Groetjes,

PP