U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 december 2009

Mini Tornax 1 geen kampioen maar ……


Het blijkt maar weer dat in de top van minicompetitie van het rayon Berkelstreek weinig verschillen zitten in de sterkte van de teams. Afgelopen zaterdag 19 december 2009 stond de sporthal open voor onze tegenstander uit Barchem, BVC’73 1. Het is een spannende wedstrijd geworden die met 3-1 werd gewonnen door Tornax mini 1.

We gaan het in dit verslag maar niet hebben over een koude sporthal of andere randzaken rond ons spelletje, maar we zullen de spelers maar eens laten zien. Al een dag voor de wedstrijd werd me verteld dat Sander met een blessure liep. Hij had iets vreemds gedaan met zijn duim en daar moest iets aan gebeuren. Heel zijn hand werd ingetapet maar hij had er wel voordeel bij. Geen beperkingen tijdens het spelen.

Drie kwartier van te voren aanwezig is niet genoeg om rustig aan een wedstrijd voorbereiding toe te komen. Volgende keer nog maar eerder naar de sporthal. Met elkaar velden opzetten, lijnen plakken in twee velden, de wedstrijdformulieren klaarleggen en invullen, gasten welkom heten en wegwijs maken en natuurlijk Sander intapen gaf ons nog vijf minuten om gezamenlijk aan de warminig-up en het inspelen te werken. Gelukkig waren de meeste spelers van team mini 1 al warm en een tijdje met de bal bezig. De scheidsrechter van dienst was Hans Regelink.

In het begin van de eerste set gingen beide teams redelijk gelijk op. Toch nam Tornax al gauw een voorsprong. Met goede opslag series van de Lorin en Maud werd de voorsprong snel uitgebouwd. In het begin moest Sander nog aan zijn wit ingetapete hand wennen maar ook hij kon zijn draai snel vinden. De eerste set werd met 25-15 gewonnen.

In de tweede set kwamen de gasten uit Barchem veel beter in hun spel. Hierdoor moesten de spelers van Tornax het uiterste uit zichzelf halen. Het was een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk door Tornax werd gewonnen met 28-26. Het begon een beetje op de wedstrijd van vorige week te lijken.

Aanvoerdster Anouk hield in het begin van de derde set het enthousiasme er bij de anderen er nog wel in maar in het tweede gedeelte moesten de spelers uit Ruurlo het initiatief aan de overzijde van het net laten. Deze keer verloor Tornax de set met 19-25.

Na een peptalk van de coach begonnen de spelers aan de vierde set. Daan had al een aantal goede reddingen laten zien maar uit de hele wedstrijd bleek dat er nog wel veel leerpunten te zien waren. Goed dat de trainers ook nu weer in de buurt waren om dit op te schrijven. We werden nog wel even afgeleid door het gejuich van het kampioenschap van de spelers van Tornax mini 2, maar de set en de wedstrijd werd toch makkelijk binnen gehaald. De laatste uitslag was 25-20 en de wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

We hebben de uiteindelijk uitslag van de competitie niet meer in eigen hand. De wedstrijd tussen Gorssel en Dynamo bepalen de einduitslag. Let op het gastenboek!!!