U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 december 2009

Meisjes B1 winnen in ijzige kou


Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Tegenstander was Orion B2 uit Doetinchem.

Nu is het natuurlijk leuk om de laatste wedstrijd in de competitie thuis te spelen. Maar spelen in een ijskoude hal is niet echt leuk. Ouders zaten verkleumd toe te kijken, de speelsters op de bank zaten te bibberen van de kou en zelfs de speelsters in het veld hadden het koud. Ook de scheidsrechter had last van de kou. Toen bij een aanval van de tegenpartij de antenne bijkans doormidden geslagen werd, gaf ze het punt even vrolijk aan Orion. Eigenlijk kan het niet dat in deze 'Siberische' omstandigheden gespeeld moest worden.

Maar goed, we moesten spelen. De eerste set begonnen we overweldigend. De meiden speelden erg goed en voordat we wisten stond er 25-11 op het scorebord. Blijkbaar dachten we daarna dat het een eitje was en dan zul je net zien dat je tegen een zeperd aanloopt. En dat gebeurde dus in de tweede set. We speelden niet goed en verloren dan ook de tweede set.

In de derde set speelden we niet veel beter, maar bleven wel aan de goede kant van de score. De vierde set tenslotte speelden we weer beter. De passes kwamen beter aan en de aanvallen liepen wat gestroomlijnder dan in de vorige twee sets. En dan zie je dat we echt wel een balletje kunnen slaan. Met 25-14 trokken we de set naar ons toe en wonnen de wedstrijd met 3-1.

Met dit resultaat eindigen we als 4e in de competitie. En dit betekent dat we mogen spelen in de Topklasse !! Zowaar een prestatie om trots op te zijn. Komend vanuit de tweede klasse stoten de meiden in 1 seizoenshelft door naar dit niveau.

We kiezen er voor om niet in de topklasse te gaan spelen, maar om geleidelijk de weg omhoog te volgen. En dat betekent dat we na de winterstop verder spelen in de Hoofdklasse. Er zit nog steeds veel rek in het team. Ik ben dus erg benieuwd hoe we het de tweede seizoenshelft gaan doen.

Renate, Iris, Janine, Hilde, Romy, Marjolein, Sharon, Lynn en Veerle, Gefeliciteerd met de promotie en we zijn trots op jullie.

Annelies en Jan Alle