U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 december 2009

Dames 1 zet de stijgende lijn door!


Na een zware wedstrijd van vorige week, waarin we zowel D.V.O. als onszelf als tegenstander hadden, pakten we het deze week weer goed op. We moesten tegen KSV, waarmee we op een gedeelde 5e plek stonden.

Van te voren waren we nog blij dat volleybal een binnensport is en dat we daardoor de vrieskou van buiten ontlopen. Helaas was het zaterdag bijna net zo koud binnen in de sporthal als buiten door een defect aan de kachel. Zorgen dat we goed warm werden was dan ook het advies van onze coach. Gewapend met handschoenen tijdens het inlopen, gingen we fanatiek van start.

Toch moesten we de eerste set nog wennen. Het leek wel of de kou op onze spieren was geslagen, want we bewogen weinig en de pass kwam slecht. Hiervan profiteerde KSV en ze zette druk met de service. We kwamen snel achter en ondanks dat we halverwege de set terugkwamen, was het te laat. Deze set verloren we met 25-18. Na afloop bleek dat KSV na deze eerste set dacht dat het een makkelijke 4-0 overwinning voor hen werd. Niets bleek minder waar.

De tweede set kwamen we in ons spel en gingen wij druk zetten. Een kleine achterstand aan het begin van deze set werkten we weg met mooie serviceseries en harde aanvallen. Hierdoor kwamen we op voorsprong en ondanks een kleine dip aan het einde van de set, wonnen we deze set met 25-21.

In de derde set kwamen we gelijk op een 7-0 voorsprong en deze voorsprong hebben we de hele set niet meer weggegeven. Mooie rally’s en goed verdedigend werk van zowel KSV als van ons leidde tot een 25-18 overwinning in de derde set.

Vastbesloten om deze wedstrijd met 3-1 te winnen, begonnen we ook deze set sterk. Toch lieten we KSV weer in hun spel komen en door een mindere pass aan onze kant ging het gelijk op. Goed blokkend werk en het gaan voor alle ballen zorgden ervoor dat we de set toch naar ons toetrokken en wonnen met 25-21.

Door deze 3-1 overwinning op onze directe concurrent zijn we weer een plaats gestegen en staan we nu 4e!