U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

6 januari 2010

Aanvoerder H1 slapeloos na wedstrijd


Beste lezer, uw verslaggever van de wedstrijd Alfun/Focus-Tornax is moe, heel erg moe. Deze vermoeidheid is niet veroorzaakt door de wedstrijd die gisterenavond plaatsvond in de sporthal in Hoog-Keppel, maar door de onrustige nacht die daar op volgde. Voordat u op allerlei gekke gedachten komt, deze rusteloosheid was zuiver en alleen terug te voeren op het verloop van de al genoemde wedstrijd. Meer in het bijzonder gaf de derde set stof tot lang en diep nadenken, maar daarover later meer.

Het begon allemaal zo goed. De wedstrijd werd aangevangen met Tommy in de gelederen en de eerste set werd in rap tempo binnengehaald met 13-25. De puntenproductie van Alfun/Focus haperde bij tijden ongeveer net zo erg als de muziekinstallatie die de heren voorafgaand aan de wedstrijd aan de praat probeerden te krijgen.

Gedurende de tweede set betrad ook ons aller Bjorn het strijdperk. Ook in deze opstelling kwam de setwinst op geen enkel moment in gevaar met een 17-25-stand als klinkend resultaat. Het spel was redelijk verzorgd en de midaanvallers werden door Benny (en later dus ook door Bjorn) prima bediend. So far so good, zou je zeggen.

De derde set verliep op zich weinig anders totdat uw verslaggever besloot om zich eens van zijn slechtste kans te laten zien. Hoewel hem na de wedstrijd werd verzekerd dat ook anderen een tandje minder schakelden (ik geloof daar nog altijd niet zoveel van maar vind wel lief dat ik op die manier werd getroost), presteerde hij het om in het tweede gedeelte van de set in korte tijd minimaal acht fouten te maken. Dit mondde uit in een setstand van 25-22 en dus in totaal overbodig puntverlies.

Deze persoonlijke wanprestatie, beste lezer, heeft mij aan het denken gezet. Ik was zo in de war dat ik zelfs bij het in onze tuin opgestelde konijnenhok ben gaan zitten en aan Knabbel en Babbel de vraag heb voorgelegd hoe het toch kon gebeuren dat ik zo plotsklaps mijn slechtste set ooit afleverde. U zult begrijpen dat de als psychologen geraadpleegde huisdieren mij geen verklaring konden geven. Ze keken me verbaasd aan vanuit hun met stro gevulde hok en dachten bij een temperatuur van —1º: “vent, ga toch gewoon voer en water voor ons halen en laat ons lekker met rust”. Gelijk hadden ze en ik heb hun gedachten dan ook maar opgevolgd.

Om van mijn nog verse trauma af te komen, heb ik na de wedstrijd aangeboden om het wedstrijdverslag te schrijven. Ik zag het als een soort van therapie en ik moet zeggen … het werkt best wel goed. U bent dus gewaarschuwd: in de toekomst zullen de wedstrijdverslagen van Heren 1 waarschijnlijk worden geschreven door de speler die de meeste behoefte heeft om een stuk frustratie van zich af te schrijven. Met andere woorden: Voer voor psychologen!! (en dus niet voor Knabbel en Babbel)

Nu zou ik na deze blik in mijn hart haast vergeten om het wedstrijdverslag naar behoren af te ronden. Dit zou jammer zijn, want u zit natuurlijk vol spanning te wachten op het resultaat van de vierde set of wellicht zelfs de vijfde set (je weet nooit hoe lang een dip voortduurt). Ik kan u echter geruststellen; de mannen in het oranje liepen in de vierde dankzij een langdurige service-serie van ‘der Alte’ naar een betrekkelijk makkelijke 10-25 overwinning. Daarmee bespaarden zij zichzelf en het overigens afwezige publiek een vijfde set en konden er vier punten mee terug naar Ruurlo.

Zo, nu zit het verslag er pas op. Ik heb mijn gifbeker helemaal leeggedronken en zal vannacht waarschijnlijk rustiger slapen. Wel ben ik benieuwd wie de volgende keer de therapeutische schrijfpen ter hand zal nemen.