U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 januari 2010

Jongens B verliest op geniale wijze


Jongens B gaat voor het eerst door het stof

9 Januari, 2010

Wivoc JB1 – Tornax JB1            3-1

Winterswijk, uitgerekend vandaag op deze winterse dag de locatie voor de eerste wedstrijd in deze uitdagende competitie. Bewapend met een nieuwe tactiek en volle moed (en vergezeld door kreten als: “Ik ben de melkboer” en het vertrouwde “Van Binsbergen!”)  stapten wij in de auto richting het door mij eerder genoemde Winterswijk, komt deze plaats jouw niet bekend voor, dan zou ik maar opnieuw beginnen met lezen want dan let je gewoon niet op, en ik vraag de volle aandacht.

Maar ik ben niet de enige die de volle aandacht vraagt, want deze wedstrijd vroeg ook genoeg aandacht en inzet van onze kant. Na een langzame en rustig warming-up konden we beginnen, wat wel meteen bleek was dat het spreekwoordelijke kwartje niet meteen viel, maar na een paar domme en opzichtige fouten kwamen we weer helemaal in ons spel. Een zenuwslopende set was het gevolg, op geen enkel moment onderscheden de 2 teams zich van elkaar maar het geluk was deze set aan het de zijde van Tornax (ze zeggen wel eens dat je geluk afdwingt, dus ik voel mij genoodzaakt hier te zeggen dat het toch wel kwam doordat wij die set beter speelde.) maar wat wij niet realiseerde op dat moment, was dat de hele wedstrijd het zelfde zou zijn als het opgooien van een 2 euro muntje (centen doen wij niet aan, wel een beetje status opbouwen hé.) of als het kopen van een staatslot, of het oversteken met een blinddoek op, of het slaan van een koe met een dode parkiet, en dan kijken of hij aanvalt. De eindstand van deze set was een positief saldo voor Tornax 23-25. Jan keek en zag dat het goed zat.

De 2de set eindigde met de zelfde uislag, maar dan omgedraaid, maar dat ligt er weer aan hoe je omgedraaid bekijkt, in dit malle stukje tekst draai ik het om aangezien links voor de thuisploeg staat en recht voor de uitploeg, maar in de wedstrijd wissel je van kant, dus was het eigenlijk 23-25. Maar voor het gemak houd ik hier de vinger aan de pols en ga ik voor de redacteuren manier, 25-23 dus. Voor het geval U het nog niet door had, deze set was weer het geval met de dode parkiet. Het kon beide kanten op en we baalde vanzelfsprekend toen we hem uiteindelijk toch verloren.

Toen kwamen we weer aan bij ons “in-kak-moment” onze “Party-Set.” Deze set begonnen we dramatisch en kwamen we nog knap terug, maar Wivoc had een veel te grote voorsprong genomen, het bleek onbegonnen werk om het te proberen in te halen. De set eindigde in 25-17. Aan de ene kant was dit niet erg slim van ons, want nu hing alles van de laatste set af, maar ach, zo gaven we die parkiet ook nog even zijn welverdiende rust.

Nu stonden wij in een keer onder druk, een druk die we de vorige competitie nog nooit hadden gevoeld, de druk om te moeten winnen. Aangezien Wivoc inmiddels al 2-1 voor stond. Maarja, zo heb je ook nog eens iets wat je voorheen niet had. In deze set verloren we (net als in de vorige sets) meteen achter elkaar 6 punten, maar wie zijn wij om daar niet tegen terug te vechten. In no-time waren wij weer terug en kwamen zelfs voor, maar vlak voor het einde van de set moesten wij toch capituleren. Door een aantal persoonlijke fouten en geluksballetjes van Wivoc (ik zou hypocriet zijn als ik ons hier beter zou noemen, zie eerste alinea) verloren wij deze set met 25-23.

Was Wivoc dus beter dan Tornax? Wie kan het zeggen, het enige dat ik kan zeggen is dat de wedstrijd alle kanten op kon en dat de parkiet deze keer niet genadig aan Tornax was, maar krijg nou niet het idee dat ik vindt dat Tornax slecht speelde, want bij tij en wijlen, zijn wij toch wel een beetje geniaal.

Eind uitslag dus 3-1 voor Wivoc,

Groetah,

Rien Wolsink, uw gewaardeerde redacteur.