U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 december 2009

Mini's klimmen op ranglijst


Op zaterdag 12 december 2009 was er een goede en spannende wedstrijd in Ruurlo van Tornax mini 1 tegen Dynamo 1. Tornax mini 1 won met 3 – 1. In drie van de vier sets waren 25 punten niet voldoende om een winnaar aan te wijzen. De 29-31, 26-24, 28-26 en 25-16 zijn setstanden waar de spanning vanaf druipt.

Tornax mini 1 is deze competitie gestart tegen de kampioenen Tornado. Twee wedstrijden met weinig punten geven dat onze mini’s onderaan de competitie terug waren te vinden. Tijdens andere wedstrijden werd niet overtuigend gespeeld en konden onze mini’s niet klimmen in de stand. Nu de meeste wedstrijden gespeeld zijn, moet Tornax alleen nog tegen teams die ook veelpunten hebben laten liggen. De nummers 2 t/m 6 blijken heel dicht bij elkaar te liggen.

Nu had Dynamo flink wat punten bij elkaar geslagen. Uit in Neede was nog met 3-1 verloren. Toch zat er meer in. Van te voren was duidelijk dat we in elk geval in de laatste set zonder Daan Wubs moesten spelen. Hij was toe aan een tweede griepprik en dat kon pas op zaterdagmiddag. Ook een scheidsrechter was niet te vinden. De coach werd gepromoveerd tot scheidsrechter en vader Herman Wubs was de coach van dienst.

De eerste set bleek al dat de twee teams dicht bij elkaar stonden. Het team van Dynamo stond lange tijd flink voor maar tegen het eind van de set kwam Tornax langszij. Hierdoor ontstond een spannende eindstrijd waarbij dan weer Tornax, dan weer Dynamo de set leken te winnen. Een bal op de lijn bij 26-25 was een domper voor Tornax. Het stuivertje wisselen ging door totdat Dynamo met 29-31 de set wonnen.

In de tweede set liep het lange tijd een stuk minder voor Tornax. Toch was er veel spanning in de wedstrijd. Er werden veel ralley’s gespeeld van hoog niveau. Ook mooie reddingen van verschillende spelers gaven de vele toeschouwers veel kijkplezier. Dynamo stoomde door tot een voorsprong van 16-24. Dynamo was eigenlijk al bezig met de derde set, maar Tornax gaf niet op. De opslag van Tornax werd op safe gespeeld en puntje voor puntje werden de achterstand ingelopen en uiteindelijk werd de set met 26-24 gewonnen door Tornax.

Ook in de derde set was het spannend. Tornax was tijdens de set de betere ploeg, maar nu was het Dynamo die liet zien ook goed te kunnen volleyballen. Er werd gevochten als tijgers en de stand was ernaar. Aan het eind van de set zetten de Ruurlose spelers met elkaar de schouders eronder en wonnen deze set met 28-26.

Het was inmiddels voor Daan Wubs tijd voor de prik en moest Sander Brokking en zijn meiden het alleen klaren. Toch was het kaarsje bij de speelsters uit Neede niet zo sterk meer. Met mooie plaatsballen van Lorin ter Bogt en de doortikballen van Maud Haselberg werd er afstand gemaakt tussen beide ploegen. Anouk Hulshof was al de hele wedstrijd stabiel en had mooie setups. De laatste set was dan ook een overtuigende overwinning voor Tornax met 25-16. Dus in vier set werden 108 punten bij elkaar gescoord.

Puik resultaat die Tornax deed stijgen naar de derde plaats in de competitie. Met de wedstrijd tegen BVC volgende week zaterdag is er nog een stijging naar een mooie tweede plaats mogelijk. Het is een goede mogelijkheid om in het tweede gedeelte van de competitie