U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 januari 2010

Dames 1 behaalt moeilijke overwinning


Ondanks dat het nieuwe jaar is begonnen, moesten wij nog een wedstrijd van de 1e helft van het seizoen spelen. In de kerstvakantie hebben wij niet stilgezeten en hebben we twee oefenwedstrijden gespeeld; tegen het 1e damesteam van Avanti en van Gemini. Beide teams spelen een klasse hoger dan wij en beide wedstrijden hebben wij gewonnen! Hieruit blijkt dat ons niveau steeds hoger wordt en dat we sinds het begin van dit seizoen gegroeid zijn qua spel en als team.

Met deze overwinningen in ons achterhoofd gingen wij afgelopen zaterdag op weg naar Winterswijk. Het weer zat niet echt mee en het bleek dat twee andere wedstrijden in Winterswijk niet doorgingen in verband met al die sneeuw. De terugweg hebben we er ook wat langer over gedaan omdat we niet harder dan 50 km/uur konden rijden. Maar we waren niet voor niets naar Winterswijk gegaan.

Het was niet onze beste wedstrijd van dit seizoen, maar we konden onze dipjes beter weer omzetten in punten voor ons. De eerste set begonnen we niet al te scherp en ging redelijk gelijk op. We kwamen niet helemaal in ons spel en hierdoor moesten we vechten voor onze punten. Belangrijk was dat we aan het einde van de set collectief gingen voor de winst, wat leidde tot een 24-26 overwinning. De tweede set zakten we nog iets verder weg en kwamen we gelijk achter te staan. We herpakten ons halverwege de set en kwamen in ons spel. Er werd veel druk gelegd met de opslag en we kwamen op tijd terug om ook deze set winnend af te sluiten met 23-25.

Deze lijn zette we door in de derde set en we kwamen gelijk op voorsprong met 6-0. Deze voorsprong hebben we deze set ook niet meer weggegeven en deze set kwam de winst ook niet in gevaar. Met 18-25 kwamen we op een voorsprong van 3-0 in sets.

Gebrand om die vierde set ook te winnen begonnen we weer druk te zetten. Helaas kwamen we toch weer in een dipje en kwam Wivoc terug. Zij wilden toch wel een setje meepakken. Dat is ze niet gelukt. Het was weer een close finish, maar deze set ging ook mee naar Ruurlo met 23-25.

We hebben het spannender gemaakt dan nodig was, maar we hebben toch de sets gepakt. Het geeft een goed gevoel dat we er nu staan als het moet. En we hopen dit door te zetten naar aanstaande zaterdag, waar we thuis tegen Barchem moeten spelen. Dit zal een pittig pot worden, waar we hopelijk meer van ons eigen spel kunnen laten zien dan de uitwedstrijd. Wat op zich niet heel moeilijk moet zijn, omdat dat onze slechtste wedstrijd van het seizoen is geweest.