U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 januari 2010

Heren 2 houdt 5 punten in Ruurlo


Zaterdag 16 januari 2010 Tornax Heren 2 – Dash Heren 3

Uitslag: 4-0

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 11

‘Slaap kindje slaap’

Wij zijn goed, bijzonder goed, in het dusdanig verknallen van wedstrijden, waardoor we vaak ‘nog iets goed te maken hebben’.

Zo ook bij Dash, met Dash hadden we ook nog een spreekwoordelijk appeltje te schillen. Afijn, niet echt met Dash, meer met onszelf natuurlijk. En laten we die nog herstellende wond nog maar eens zorgvuldig openrijten. Vorig jaar speelden we daar geen volleybal. En dat kwam ons te staan op 1 set tegen en een deprimerend gevoel waar je majesteit tegen zegt.

We hadden dus nog wat goed te maken. Vooraf werd er nogmaals eens op gehamerd dat we de gaten op moesten vullen. Daar waar we tegen Dash al eerder voortdurend spreekwoordelijk genaaid werden door hun spelverdeler. Die die gaten steeds weer wist te vinden.

Tijdens deze tactische bespreking werd er genoten van een kop koffie, met koekje. De situatie in de sporthal was namelijk zo: De meisjes B2 had een half uurtje op zich laten wachten(deze wedstrijd liep dus flink uit). En Dames 2 speelde op ons veld, veld 1, omdat uit dat team weer de scheidsrechter voor Heren 1 moest komen, die dan weer na ons speelde. Onze tommy zat op zijn beurt nog weer te fluiten bij meisjes B2. Dus daar konden wij mooi op wachten.

De meisjes B weten heel goed dat wij erg veel geduld hebben. En met die wijsheid maakten ze er nog gezellig een 5 setter van. De heren van Dash zaten ook gewoon nog lekker in de kantine, aan die zelfde koffie. Dus dat zat wel snor. Door een beetje lawaai aan de kant hielpen we de meisjes nog even. Die pakten uiteindelijk de 5e set nog. En toen kon het dus gebeuren. Terwijl de gekwetste kinderzieltje van de meisjes van Dash het veld verlieten. En de deur van de kleedkamer nog even dicht gesmeten werd, konden wij eindelijk beginnen.

Het was inmiddels half 3. Desondanks hebben we rustig ingespeeld. En konden we uiteindelijk aan de wedstrijd beginnen. Over de 1ste leek kunnen we kort zijn. ik geloof dat we geserveerd hebben, geserveerd hebben, en geserveerd hebben. En dan af en toe een bal die terug kwam meteen weer ergens op de vloer gelegd hebben. 25-04, klinkt als een formaliteit.

Maar dan komt het natuurlijk. Dash werd wakker. En Dash is met alle respect, voor ons, een vervelende tegenstander. Een rare tegenstander. Het leek de hele wedstrijd lang wel alsof Dash ons rustig in slaap wiegde. Elke keer als we iets uitliepen lieten we Dash ook weer terug komen. Keer op keer moesten we ons spel weer oppakken. In de 2e set konden we gezichtsverlies nog net voorkomen. En sloten nog net de set af met 25-23 of iets dergelijks.. De rest van de sets was niet veel beter.

Laat ik het zo zeggen.

We hebben het weer overleefd, en alle punten zijn in Ruurlo gebleven.

Toen ik mij aan het eind van de dag nog melde in de kantine, werd mij dan ook gevraagd of we dit soort vreselijke tegenstanders en wedstrijden vaker hebben. Ja dat hebben we vaker, en nee, daar wordt je niet altijd even blij van.

Groetjes,

PP