U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 januari 2010

Orion iets te sterk voor heren 1


Zaterdag 16 januari. Een dag waarop de sneeuw langzaam aan het verdwijnen is en Tornax mag aantreden tegen Orion uit Doetinchem. Deze dag kwam de selectie uit Ruurlo maar liefst drie basisspelers tekort, en dat bij een totaal van zeven. Daarbij kwam ook nog dat Bennie een spier had verrekt en het na één set ook moest opgeven. Gelukkig konden we een beroep doen op heren 2 die drie spelers aan ons kon afstaan.

Met dus een team dat uit een mix van heren 1 en 2 bestond moesten we aantreden tegen het meest geroutineerde team van onze poule. Ik denk dat er ongeveer 180 jaar ervaring aan de andere kant van het net stond. Niet dat het allemaal van die houwers waren maar kijk op het spelletje hadden ze zeker.

De 1e set begonnen we met Bennie als spelverdeler en ondergetekende als mid, iets dat die al 15 jaar niet meer gedaan heeft. Maar het liep allemaal beter dan verwacht. Het geroutineerde Orion kon toch niet zo gemakkelijk weglopen als verwacht. En langzaam begon het vertrouwen er weer een beetje in te komen. Helaas konden we het op het laatst niet goed afmaken en verloren we de set met 27-29. Maar het was zeker een opsteker voor de tweede set.

Bennie had intussen aangegeven dat die niet meer kon afzetten en dat het spiertje weer ging opspelen. Bas, onze jonge spelverdeler uit het tweede, moest aan de bak. Na wat haperingen ging dit bijzonder goed. Hij kon regelmatig de aanvallers van set-ups voorzien die goed afgemaakt konden worden. Ook hadden we inmiddels in de gaten dat de achillespees bij Orion niet de harde aanval was, maar juist de prikbal. Regelmatig werd het stukje leer net achter de drie-meter lijn gelegd waar de (wat oudere) spelers toch zeker moeite mee hadden. Maar helaas bracht dit niet de zo gewilde overwinning en met 21-25 had Orion dus al weer twee set op het conto staan.

Na twee sets op het midden te hebben gespeeld was bij mij het kaarsje langzaam uit gegaan en ging Gert die positie maar innemen. Met goeie opslagseries konden we een mooi gat slaan en zat er een redelijk simpele setwinst voor ons in. Maar na de 20 ging het allemaal niet zo vlot meer en ging Orion steeds beter spelen. Inmiddels was de stand alweer opgelopen naar 26-26 en waren beide teams erop gebrand deze set te winnen. Wij omdat we eigenlijk vonden dat we hier recht op hadden en Orion omdat ze goed waren teruggekomen. Maar met een soort dunk van Gert waar zoveel agressie uitkwam dat zowel Orion als de rest van ons team er stil van werden, werd de set winnend afgesloten met een eindstand van 28-26.

De laatste set was bedroevend. Het lukte allemaal niet meer. Passes kwamen niet meer aan en vlogen bijna de zaal uit. Ik geloof dat één speler een opslagserie van 10 heeft gehad en we konden er niets tegen doen. En nu moet je niet denken dat dit ontzettende knallen of zo waren. Nee het waren gewone opslagen. Kortom het zat er niet meer in. En met een 15-25 verlieten we het speelveld.

Al met al een redelijk pot als je bedenkt dat de halve selectie er niet was. Voor januari zijn we er weer klaar mee en pas in februari kunnen we weer een balletje in competitieverband slaan. Laten we hopen dat onze ziekenboeg weer leeg is tegen die tijd.

Der Alte.