U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 januari 2010

Jongens B behaalt eerste zege in 2010


VCV JB1 – Tornax JB1

Even een andere wedstrijd

Zaterdag morgen, nou ja, vroege middag. De meeste zijn niet echt op tijd naar bed gegaan, en moesten er toch vroeg uit voor hun weekend. Maar toch, waren er 8 van de 9 spelers aanwezig, gezien het feit dat Rik het niet had meegekregen dat we om 10.45 weggingen..... En niet te vergeten, Onne, die even polshoogte van de wedstrijd kwam nemen, omdat hij zelf niet in staat was te spelen (lang leve assistent trainers...). Dus daar gingen we met ons 7 koppige team, een trouwe fan en een aanmoedigende coach naar Varsseveld. En niet te vergeten, zijn er sommige mensen uit ons team die een enorme aanhang hebben in Varsseveld, en we hadden dus nu 6 mensen in het publiek, gewoon voor ons!

En dus na enigszins te hebben ingespeeld, en ons enorm te hebben verbaast over de net-hoogte (ja, in stabiele stand staken de handjes erboven uit...) kon de wedstrijd beginnen, weliswaar met de eerste set, maar je moet ergens mee beginnen toch? Dus daar gingen we, opslaan, punten maken, en heel vaak punten verliezen door de bal niet goed te spelen, ook wel genaamd individuele fouten. En mede hierdoor, en slechte opslagen, en luie mensen in het veld, verloren we deze set met 25-22. Overigens wel leuk om te weten, alle time-out's waren aangevraagd in deze set.

2e set, het was uiteraard geen acceptabel feit dat we zouden gaan verliezen, en daardoor nam Jan de leiding (wou hij ook eens) en praatte ons weer moed in. Met dit in de achterzak gingen we weer verder met onze wedstrijd, maar speelden nog steeds slecht, met diezelfde fouten, maar af en toe een aanvalletje erbij, heel af en toe. En toch wisten we deze set te winnen met 19-25.

Derde Set, Party set, niet in score, niet in spel, maar in geschiedenis, en betekenis in dit geval. We hadden namelijk na de eerste set een enorm slecht gevoel, iets wat er bijna op leek dat we iets zouden kunnen verliezen, maar dat maakte we hier weer goed (mits er geen 5e set was gekomen...). We wonnen deze set namelijk, nog steeds met lelijk volleybal, en enorm veel fouten, maar het was toch weer een setje erbij. Uitslag van deze set: 21-25.

Laatste set, word het een 5e set erna, of halen we hier onze eerste winst dit seizoen binnen. Het laatste was het geval, nog steeds niet met mooi volleybal, maar toch het winnende gevoel voelt goed. En dus na deze wedstrijd, waar we Rik waren “vergeten” en waar Onne polshoogte kwam nemen, en Jan een vinger aan de pols hield, kunnen wij alsnog niet stellen dat we deze wedstrijd uit de losse pols hebben gespeeld.

Salutem,

Tobias