U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 januari 2010

Dames 1 op stoom, 5 punten


Klaar voor de strijd stonden wij zaterdag 16 januari om half 4 op het veld. Op veld 1 dit keer in plaats van op ons vertrouwde 2e veld in verband met wat uitloop op het andere veld. Onze tegenstander was BVC. Zij staan 2e in de competitie met een voorsprong van 9 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Wij staan 4e en willen toch graag nog een plek stijgen, het liefst twee want dan mogen we P/D wedstrijden spelen. Dit zal wel een zware klus worden, maar we gaan er voor!

Na een goede warming-up begonnen we sterk aan de wedstrijd. We kwamen goed mee met Barchem en door goed spel kwamen we op voorsprong. BVC kwam niet aan aanvallen toe en via 18-11 wonnen we de eerste set met 25-18. Blij dat deze wedstrijd al veel beter verliep dan de uitwedstrijd tegen BVC en de winst in de eerste set, gingen we vol goede moed de tweede set in.

Deze ging iets moeizamer dan de eerste. BVC kwam beter in de wedstrijd en de stand ging gelijk op. Bij ons haperde de service een beetje. Misschien lag het aan het eerste veld dat deze langer leek, of we hadden gewoon allemaal teveel spinazie gegeten, maar de ballen werden nog wel eens uitgeserveerd. Toch maakten we veel goed met een goede verdediging en hele mooie aanvallen. Er werd veel rechtstreeks gescoord door alle aanvallers. Een achterstand van 7-10 werd omgebogen in een voorsprong van 14-12 en dit hielden we vast tot het einde waar we zelfs nog iets verder uitliepen. De tweede set was ook binnen met 25-21!

Dit bracht ons in de overtuiging dat we deze wedstrijd gewoon met 4-0 zouden kunnen winnen en dit lieten we zien in de derde set. We kwamen gelijk op een voorsprong van 13-3. De verdediging van BVC haperde en van het gat in het centrum bij hun werd goed gebruik gemaakt. Toch kwamen ze op het einde van de set terug. Onze setwinst kwam niet echt in gevaar, omdat we al zo’n grote voorsprong hadden opgebouwd. Toch enigszins opgelucht waren we dat de tegenstander de bal tegen de antenne speelde wat leidde tot 25-21.

In de laatste set liet BVC het hoofd hangen en hadden ze de hoop een beetje opgegeven dat ze nog een set mee zouden pakken. Als je nog maar 2 wedstrijden hebt verloren en verder bijna alles met 4-0 hebt gewonnen, is het ook frustrerend om nu 3-0 achter te staan. Wij hebben ons hoofd er bij gehouden en bleven in ons spel. We legden de druk bij BVC neer en wonnen de laatste set met ruime cijfers; 25-14.

Een heerlijke wedstrijd waarin we hebben laten zien hoe goed we kunnen volleyballen heeft geleid tot een belangrijke 4-0 overwinning! We zijn weer 5 punten dichterbij gekropen en doen nog steeds mee bovenin. Zaterdag moeten we tegen Boemerang. Zij staan derde en maar 3 punten boven ons. Bij winst zullen we dus weer een plaats stijgen. Als we het spel van afgelopen zaterdag doorzetten, moet dat mogelijk zijn. We gaan ons best doen!