U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 januari 2010

Jongens B krijgt groen licht in Lichtenvoorde


23-01-10

Longa’59 JB 1 – Tornax JB 1 1-3

De competitie kreeg vandaag voor de Jongens B van Tornax een vervolg in Lichtenvoorden, toen ik arriveerde in ruurlo zag ik met een scheef oog zowaar het onmogelijke, Rik was op tijd, samen met Tobias. Nadat wij hem gefeliciteerd hadden met dit heugelijke feit, was het wachten op Jan en consorten. Toen wij de Groene Volvo in ons vizier kregen begon een bepaald iemand kreten van verheugdheid uit te slaan (of het daadwerkelijk kreten van verheugdheid waren, valt te bezien. Menig mens is ervan overtuigd dat deze kreten duiden op een diepgeworteld complex.) Na deze verrijking waren wij er klaar voor om af te reizen naar Lichtenvoorden.

Eenmaal aangekomen in Lichtenvoorden kleedde wij ons om, om met volle moed Lichtenvoorden eens te laten zien wie Tornax wel niet was. De wedstrijd trapte af in doodse stilte, aangezien wij 1 fan/chauffeur bij ons hadden en de gastheren/dames van Longa ook geen publiek opgetrommeld hadden. Aan de ene kant een gemis, aan de andere kant kon je jezelf zo makkelijk verstaanbaar maken.

De eerste set verliep geheel volgens het plan van Tornax, het 2-4 systeem werd goed uitgevoerd en bij vlagen hadden wij hele mooie aanvallen. Toch kregen wij nog genoeg punten tegen, maar het mocht gelukkig niet baten, we maakte de set af met 18-25. Problemen met de opslag waren er wel, de bal ging heel vaak in het net en het blokkeren sloeg bijna nergens op, maar dat viel in deze set te negeren gezien onze grote voorsprong. Ook wees Jan ons weer fijn op de feitjes, ik had in deze set vaker raak geslagen als in de gehele vorige wedstrijd.

De 2de set was weer uit een heel ander soort hout gesneden (ik denk beukenhout, maar zeker weet ik het niet.) Moeite met de opslag was er nog steeds en ook de blokkering was zachtzinnig gezegd (citaat, Jan 23-01-10): “Niet fel genoeg.”

Mede door deze slordig heden viel deze set in Lichtenvoordse handen. Het spel was van onze kant op zich best goed en ook de aanvallen waren vaak hard en krachtig.

De 3de set dan, onze kans op revanche, niet alleen een kans, maar ook een realisatie. Na een enorme oppepper van Jan gingen wij er weer hard tegen aan. Hier en daar waren er toch nog slordigheden, maar het blokkeren ging deze keer bij bijna iedereen foutloos. Ook waren er mooi aanvallen van zowel Tobias,Ruben, Bart en Rien, evenals van onze set-uppers Bas en Bernd. De set was weer in zijn totaliteit voor ons met een einduitslag van 20-25.

De 4de set was inmiddels aanstaande, lui als wij zijn, moesten we deze natuurlijk even winnen, want wij wouden namelijk graag naar huis. Makkelijk zou het niet worden, want de inmiddels gearriveerde Longa fans zorgde er voor dat (citaat, Evert ten Napel): “Het stadion ontplofte.” Even leek het erop dat wij een 5de set zouden gaan houden, maar we bleven koel en maakten uiteindelijk, vergezeld door de sprong opslag van bas, de set af met alweer, 20-25.

Uiteindelijk was dit dus een geslaagde middag en zo keerden wij weer vrolijk terug in Ruurlo bij onze mooie sporthal. Jammer genoeg was Jan niet tegelijk met ons aangekomen in Ruurlo, anders had ik hem natuurlijk, met veel kabaal,bombarie en een panische blik een fijn vervolg (indien nog mogelijk) van zijn weekend gewenst.

Dit wens ik ook U, van harte,

Uw gewaardeerde redacteur,

Rien Wolsink.