U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 januari 2010

Heren 2 slaapwandelt naar 4-0 zege


Zaterdag 23 januari Volga Heren 4 – Tornax Heren 2

Uitslag: 0-4

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 12

‘O no, They are trying to bore us to DEATH’

Het was weer zaterdag. Dit maal stond Volga op het programma. Om 2 uur werd er verzameld bij de sporthal. Om vervolgens met 4! Auto’s te vertrekken naar Gaanderen. 2 zeer gewaardeerde heren 2 spelers moesten na de tijd namelijk nog ergens anders zijn. Het ‘stom stom’ navigatie systeem werd ingesteld op ‘sightseeing’ modus, bestemming ‘Pelgrimstraat 61 Gaanderen’.

Wat betreft dat sightseeing, we hebben een beetje de omgeving verkent tussen Gaanderen en Doetinchem, DENK IK. Waar we waren? Dat wist niemand. Opvallend was dat we in een andere volgorde aankwamen dan dat we vertrokken zijn. BIJZONDER.

Nadat we onszelf in ons strijdtenue gehesen hadden gingen we de zaal in. Met een heren 2 wat bijna weer op volle oorlogssterkte was. Bijna, we zijn nog 1 gespalkte rechter ringvinger verwijderd van de volle bezetting.

En wat troffen wij daar aan. Onze eigen Meisjes B2. We moesten alweer wachten op deze dametjes. En wat doe je dan, puur uit eigen belang overigens. Te blij aanmoedigen. Door niemand anders dan door ons wonnen de meisjes de 4e set nog. Wat nog weer een 5e set opleverde. En wie zijn wij dan om niet te zorgen voor 3-2 winst. Met veel kabaal en krakende tribunes werd Meisjes B2 wederom naar een 3-2 overwinning geschreeuwd.

En waarom? Omdat wij dan ons wedstrijdje konden spelen. Volga Heren 4 is een team met een gemiddelde leeftijd wat respectievelijk toch wat hoger ligt dan bij ons. Niks mis mee natuurlijk. Voor de warming up vertelde Hans ons nog dat we lekker warm moesten worden, en dusdanig warm dat we op ons eigen tempo konden spelen. Dat was dus wel het laatste wat we deden. We pasten ons tempo rustig aan, aan dat van Volga(sportief toch?).

Ik kan dan nu wel een inhoudelijk verslag over de wedstrijd gaan schrijven. Maar als dat met het tempo gaat wat deze wedstrijd vanmiddag had, nou beste lezer. Dan bent u morgen nog aan het lezen. En bovendien, iets wat ik mij onder de ‘wedstrijd’ ook al bedacht. Ik heb vanmorgen ook al uit kunnen slapen.

Laat ik het maar kort houden. Ondanks dat sommige mensen(lees: ondergetekende) bijzonder veel moeite hadden met wakker blijven, werd Volga vooral de 1ste 3 sets met hersendodend gemak aan de kant gezet. 9-25, 12-25, 7-25.

De 4e set werd er bijzonder vreugdevol gereageerd door ons opperbuffel op het feit dat we 6-2 gingen spelen(of 2-6 whatever, ik lig er niet wakker van, dat was vanmiddag onmogelijk). Aanzienlijk minder vreugdevol was het begin ban de 4e set. Grappig detail is dat er in de 1ste 3 rally’s steeds 2 mensen een fijne botsing hadden. Toen iedereen zijn kreukelzone weer hersteld had, konden we een achterstand goed maken. Het leek nergens op, maar goed, we kwamen op eigen kracht weer uit het dipje. En de set werd verveeld uitgespeeld tot 20-25.

Het was nog niet eens dat we de hele wedstrijd vreselijk aan het klungelen waren. ’t Is meer dat vooral ondergetekende niet van dit soort wedstrijdjes houd. Maar goed, het zijn weer 5 punten.

Over 2 weken, mogen wij weer aantreden. En dan in de heksenketel in Duiven. Tegen Reflex Heren 4. Die nog steeds maar een virtuele 4 punten achter ons staan. Dus een kans om een achtervolger, wat meer af te schudden.

Groetjes,

PP

*Trouwens nog mijn dank richting het meegereisde publiek :)