U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 januari 2010

Dames 1 speelt spannende pot


Een spannende wedstrijd was het, zaterdag in Eibergen. Met drie punten meer stond Boemerang op de 3e plek. Dus de mogelijkheid was er om een plaatsje te stijgen, maar dan moesten we wel met 4-0 winnen.

Met een vertraging van een half uur, konden we om half 5 beginnen. We begonnen goed. De pass werd gebracht en ook mooie aanvallen. Halverwege de eerste set, kregen we wat moeilijkheden en werd onze voorsprong van 4 punten omgebogen in een achterstand van 2. We hadden geen goed antwoord op de opslag van de tegenstander, waardoor we niet ons eigen spel konden blijven spelen. Nadat deze speelster van opslag af was, konden we bijblijven. Op de stand 23-22 werd de bal door een speelster van Boemerang via de antenne bij ons op de grond geslagen. Een punt voor Boemerang zei de scheidsrechter. Wij kwamen in opstand, maar het mocht niet baten, ze had het niet gezien. Onbegrijpelijk als je bedenkt dat de bal bijna een hoek van 90 graden maakte! We konden de opslag van de tegenstander nog terughalen, maar het volgende punt was toch voor Boemerang doordat ondergetekende de bal wilde blokken maar deze klem tussen de handen kreeg. De eerste set ging dus verloren met 25-23.

In de verdere wedstrijd waren nog meer discutabele beslissingen van de scheids, maar daar moesten we ons overheen zetten wilden we punten pakken. Dit hebben we goed opgepakt. Er werden mooie rally’s gespeeld, waarbij aan beide kanten veel ballen van de grond werden gehaald. Goed verdedigend werk en mooie aanvallen. Het ging redelijk gelijk op, maar op het einde konden wij de druk wat opvoeren met onze service en wonnen we de set met 21-25.

Nog steeds gelijke kansen voor beide partijen in de derde set. Deze set was Boemerang sterker. Ons blok en de verdediging hadden geen antwoord op de harde aanval van de nr. 3 van de tegenstander. Hierdoor scoorden Boemerang veel punten en kwamen wij niet aan aanvallen toe. Daarnaast stond het blok van Boemerang op het midden ook sterk, waardoor we hier ook niet zoveel scoorden als anders. Vanaf het begin kwamen we achter en dit is de hele set zo gebleven. We verloren de set met 25-20.

Wilden we nog kans maken op de winst, moesten we deze set toch alle zeilen bijzetten. In het begin kwamen we achter, maar ons blok stond steeds beter en daardoor scoorde nr. 3 steeds minder. Zelf scoorden we steeds meer. We zetten een eindsprint in en ook al hadden de tellers een beetje moeite deze te volgen (gelukkig was ons publiek ook zo scherp, om dit even mede te delen aan de tellers. Ik citeer ‘Hé let eens op, jullie zitten toch niet voor niets aan die tafel’), waren we net op tijd scherp en konden we er een 5e set uitslepen door een 25-27 winst in de vierde set.

Wij hadden energie gekregen van deze winst en Boemerang was toch enigszins aangeslagen. Wij voerden de druk op en kwamen gelijk op voorsprong. Bij 4-8 moesten we wisselen van kant en ook al lieten we Boemerang nog wat terug komen, wonnen we de set met 12-15!

Al met al een spannende wedstrijd waarin we gevochten hebben voor de punten en de winst mee naar Ruurlo konden nemen. Helaas niet genoeg punten om een plaats te stijgen, maar we zijn wel weer een puntje dichterbij gekropen. Dan wil ik alleen nog het publiek bedanken voor de aanmoediging, super! De volgende wedstrijd is op 6 februari in Borculo, waar we jullie graag weer zien!