U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

6 februari 2010

Heren 2 oppermachtig in Duiven


Zaterdag 6 februari 2010 Reflex Heren 4 – Tornax Heren 2

Uitslag: 0-4

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 13

‘Machteloosheid van epische proporties’

Het was weer zover. Een wedstrijd tegen een van de grootste concurrenten om het kampioenschap(ja het woord kampioenschap is gevallen, spannend). In dit geval betrok het Reflex Heren 4. Die op dit moment de 3e plaatst bezette, Met 10 punten minder maar ook met 1 wedstrijd minder. Of nou, met die ene wedstrijd was nog het een en ander aan het handje.

Nou bleek het zo te zijn dat Reflex afgelopen week met 3-1 van Avanti gewonnen heeft. Maar die uitslag is uit de stand gehaald, wegens protest van Avanti. Wegens reglementaire dwalingen of iets dergelijks. Ik weet het fijne er niet van. Ik was der niet bij. Verder kan ik ook alleen melden, dat ik het ‘bijzonder’ vind. Maar Avanti had nog wel een verzoekje voor ons. Of wij die gasten even de zaal uit wouden timmeren. Nou dat klonk ons natuurlijk als een prima plan in de oren.

Maarja. Reflex uit. Klinkt lastig. We zijn namelijk wel op de hoogte dat ze daar in Duiven vrij enthousiaste toeschouwers hebben. Niet te vergeten dat de mannen van Reflex ook nog wel eens van zich willen laten horen. En dan ook nog wel eens, licht ontvlambaar zijn.

Wij hielden dan ook al een tijdje rekening met een ‘worst case’ scenario. Toen we in Duiven aankwamen ging er ook nog het een en ander door mijn hoofd.

’T GEET HIER SPOKEN!!

Zoiets, zeg maar. Alleen, het duurde niet eens zo heel erg lang voordat dat ontkracht werd. De algemene sfeer binnen het team was ontspannen, maar gefocust. En zoveel toeschouwers hadden we ook nog niet gezien. Het inspelen ging bovendien wel lekker. Het inslaan ook wel. niets bijzonders verder. Maar ging wel lekker. Zo nu en dan keken we ook nog even naar de andere kant. Waar we tot ons genoegen zagen waar de hoofdaanvaller van Reflex het beste in was. Namelijk lomp hard rossen… dikwijls uit, en niet al te vaak zonder contact van de netrand.

De algehele sfeer was dus goed. Misschien kwam dat gevoel ook wel door de training van woensdag. Waar we door omstandigheden een trainingsgroep van 12 man hadden! Dit omdat er ook nog een deel van de heren 1 selectie mee deed. En voor de meeste van ons verliep die training niet zo heel erg dramatisch.

En dat goeie gevoel, hield aan. Helemaal toen we begonnen aan de wedstrijd. En al gauw lieten merken dat wij vandaag alle 5 punten mee zouden nemen naar Ruurlo. Waar Reflex overigens wel de ambitie had om een aantal puntjes in Duiven te houden. Maar die droom ging al vrij snel aan stukken. Er stond namelijk een geconcentreerd en stabiel Tornax Heren 2 in het veld. Het ging nog een tijdje gelijk op. Maar op een zeker moment in de set namen wij toch een flinke voorsprong. En speelden de set vervolgens gemakkelijk uit. Met 19-25 op het telbord.

In de 2e set stoomden we rustig door. Bas kwam in het veld voor Tommy, om de taak van spelverdeler over te nemen. En we balden vrolijk verder. Waar we vooral in de 1ste set nog wat opslag fouten hadden(was zo’n heerlijk lichte stuiterbal). Werd dat fouten percentage iets naar beneden gebracht in de 2e. Zo nu en dan kregen we ook nog een balletje van Reflex om de oren. Maar dat gebeurd wel eens. Het meest opmerkelijke moment was nog wel dat, de net genoemde hoofdaanvaller van Reflex, zijn meerdere moest erkennen in Pieter en Bas. Hij sprong nog zo hoog, en hij sloeg nog zo hard. Maar de bal kwam nog harder terug. Toen deze afketste tegen het huizenhoge blok van onze 2 kleine mannen. Hier voorzagen wij dan ook een probleem voor Reflex. Want kleiner hebben we ze niet. De set eindigde in 16-25.

Nog een puntje van aandacht trouwens. We waren vandaag voor het eerst in lange tijd weer op volle oorlogssterkte. Ons spalkje, onze Jesse was vandaag ook weer fit namelijk. Halverwege de 2e set kwam hij alweer in het veld. En daar heeft ie de rest van de wedstrijd gestaan.

De 3e en 4e set werd er gewoon geconcentreerd verder gebald. In de 4e set leek er nog even wat zand in de machine te komen. Maar binnen no time liep het zaakje weer gesmeerd. Beide sets eindigden in 19-25. Daar waar Tommy na de 1ste set het veld mocht verlaten, mocht hij nog anderhalve set draaien op de buitenpositie van ondergetekende. Toch iedereen blij weten te maken.

We hebben vandaag dus gewoon 5 punten binnen gehaald. En beter nog, het ging allemaal vrij gemakkelijk. We hebben Reflex dus ook geen enkel moment ook maar het idee gegeven dat er iets te halen viel. Pure machteloosheid dus. Het was een zo geheten one-team show wat dat betreft.

En daar waar we een ‘heksenketel’ verwacht hadden, viel dat toch tegen. Ik vond ze vrij tam. En het beetje aanwezige publiek straalde ook pure hopeloosheid uit.

En van de scheidsrechtelijke dwalingen in Duiven, waar we over gehoord hebben. Niks mee te doen gehad. Nee ok, de jongeman floot niet geheel foutloos. Maar goed. Daar moet je boven staan. En dat is precies wat wij vandaag gedaan hebben. En dat geldt ook voor tegenstanders die dan af en toe een beetje heel vies en giftig naar je kijken, als je volgens hen niet genoeg opschiet met het teruggeven van de bal.

Volgende week krijgen we onze vrienden van Avanti op bezoek. Ook weer een leuke wedstrijd. We hebben er nu alweer zin in. Ook omdat de benodigde inspanning van vanmiddag niet dusdanig was dat we nu fysieke ongemakken hebben.

Groetjes,

PP