U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 februari 2010

Heren 2 speelt spannende pot


Zaterdag 13 februari 2010 Tornax Heren 2 – Avanti Heren 2

Uitslag: 3-1

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 14

‘Eentje uit de buitencategorie’

Om maar meteen van start te gaan met de tegenstander. Avanti is een gehaaide en ervaren tegenstander. Die nog wel eens voor een verrassing kan zorgen. Maar de algemene tendens bij ons was dat een 4-0 overwinning er in kon zitten vandaag.

Momenteel draait het helemaal niet zo heel gek bij ons. Vorige week nog een gemakkelijke 4-0 overwinning behaald bij Reflex, maar Avanti blijft altijd lastig. Niet voor niets dat voorgaande wedstrijden tussen beide teams altijd eindigden in 3-1. Nooit een gemakkelijke tegenstander. Helemaal als ze thuis spelen. Waar ze dit seizoen alleen nog maar hun meerdere moesten erkennen in ons. Terwijl ze alle andere teams uit de top 5 al op bezoek gehad hebben.

Aan de andere kant echter, hebben wij dit seizoen thuis nog niet verloren. We hebben zelfs nog maar 1 punt toegegeven op ons grondgebied. Dus er was wel degelijk sprake van het nodige vertrouwen.

De 1ste set begon ook goed, voor ons dan. Er werd fel gespeeld. En er werd al een klein gaatje geslagen. Maar toch kwam Avanti terug. Bij ons kwam er even wat zand in de machine. En meteen waren we het initiatief kwijt. We waren de weg verder ook even kwijt. Nou hebben wij donderdag getraind op een nieuwe manier van aanvallen. Wat ik beschrijf als maximaal rossen. Wat dat inhoud is natuurlijk ‘classified’. En dat ging eerst vrij goed. Maar toen er wat onzekerheid in sloop werd er toch even naar mekaar gekeken. Moesten we dit nog wel doorzetten? Kunnen we niet beter het oude spelletje oppakken? Na wat geklooi werd er gekozen voor dat laatste. En stukje bij beetje konden we ons spel weer een beetje oppakken. Toch stonden we nog achter op Avanti, en we hadden grootste moeite met de mid-aanval van Avanti. De lange man daarvoor verantwoordelijk heeft de irritante gewoonte om over het blok heen te slaan. Laten we dit maar een koekje van eigen deeg noemen. Maar het was nog niet gedaan. We weigerden te capituleren. Tommy kwam in het veld voor Bas. Om ons wat meer ademruimte aan het net te gunnen. Waar we even daarvoor toch tekort kwamen. En de spanning liep hoog op in de slot fase. Puntje heen, puntje terug. Nadat Avanti in de slotfase steeds een puntje voor stond, pakten wij toch het stokje over. En sloten de set af met 27-25 in ons voordeel.

Dat was volgens ons al spannend genoeg. In de 2e set probeerden we ons spelletje weer op te bouwen. Maar na een kleine voorsprong gunde ondergetekende, Avanti de aansluiting, door een bal nonchalant uit te serveren. Wat er voor zorgde dat het initiatief weer bij Avanti lag. Waar wij niet altijd een antwoord op hadden. Vooral omdat er toen een fase kwam waardoor we gewoon even niet in staat waren om het spel open te breken. De pass was niet optimaal, en aan het net werd er niet dodelijk uit gehaald. Avanti Kreeg zo stukje bij beetje een grotere voorsprong. Wat uitliep tot een puntje of 5 a 6. Uiteindelijk kwam het besef dat er even iets moest gebeuren. In één opslag serie werd het gat gedicht, en omgezet tot een voorsprong van 2 punten. Dan zou je toch zeggen dat je dat door kan zetten. Maar toch gaven we Avanti weer een beetje ademruimte, en maakten ze daar dankbaar gebruikt van. De Tornax machine schoot weer even in storing, de pass kwam minder, set ups waren niet optimaal met het gevolg dat de aanval ook even niet uit de verf kwam. Uiteindelijk kwam Avanti op 23-24. En dan voelt het wel heel lullig als je op dat moment de bal nog even mooi in het net parkeert. 23-25..

En zo stond het weer 1-1. Tommy kwam er in op de buitenpositie voor Luuk, waar ik eigenlijk had verwacht dat ik zelf het veld mocht ruimen. Aangezien ik toch enigszins aangeslagen was door het verprutsen van die laatste bal de set ervoor. En dan is het de kunst om een teleurstelling om te zetten in motivatie. En nou heb ik altijd al het idee gehad dat we beter zijn als we een beetje getergd zijn. Maar wat er in de 3e set gebeurde.. De buffels waren los. De ene bal na de andere ketste tegen de vloer bij Avanti. Die Misschien wel even met de mond vol tanden stonden door de veerkracht aan de andere kant van het net. Er werd meteen een gat geslagen. En dat gat bleef zo’n beetje de hele set. We konden mooi ons eigen spelletje spelen. En we sloten de set af met 25-14.

Nou dat gaf hoop. In de 4e set werd die lijn voorzichtig doorgetrokken. Niet zo overtuigend als in de 3e set. Maar het was genoeg. Langzaam Werd het wat stiller in de zaal. De andere wedstrijden waren afgelopen. En Avanti was al wel tevreden met 1 punt. En wij hebben rustig de set uitgemaakt. Af en toe haperde het nog even maar dat maakte niet zoveel meer uit. Op een geven moment was de spanning even terug. Avanti maakte een opstellingsfout. En aangezien iedereen goed geïnformeerd was over de wedstrijd Avanti — Reflex van 2 weken terug. Waar een opstellingsfout voor grote opschudding zorgde, deed ons dat daaraan denken. Wat toch een kleine glimlach teweeg bracht bij sommigen (Hiervoor verwijs ik u door naar de site van Avanti: http://www.avanti-sport.nl/ of iets dergelijks, en dan naar het heren 2 gedeelte).

Om hier nog even op door te breien(zit er toch nog enige lijn in dit verhaal! Ik weet niet wat ik heb vandaag, maar de verslag legging is weer bagger). Na de wedstrijd hebben we even nog wat afspraken gemaakt over het schrijven van dit verslag. Bij Avanti schrijven ze namelijk ook elke week nog een wedstrijdverslag wat ik met de zelfde regelmaat lees. Net als andersom waarschijnlijk.

Het plan is als volgt. Ik schrijf dit verslag, vervolgens kopiëren zij hem, en passen ze het dusdanig aan dat het lijkt alsof we het over 2 verschillende wedstrijden hebben.

Ook wou de verslag schrijver/plagiaatpleger van Avanti, nog even genoemd hebben dat ik in de 4e set, vanzelfsprekend opzettelijk, in zijn blok sloeg. Bij deze.

Verder was het een wedstrijd uit een categorie die ons jammer genoeg niet zo heel bekent meer is. Een leuke spannende wedstrijd op het scherpst van de snede(in ieder geval 2 sets lang). En bovendien was de sfeer gemoedelijk. Toch heel anders dan in Duiven, om maar even met de vrienden van Avanti te spreken.

En nog even wat statistisch gezanik over de uitslag. Het was weer 3-1. we hebben nu inmiddels 4 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. En daar hebben wij er 3 van gewonnen, en Avanti 1. Het blijft ons achtervolgen die 3-1.

Avanti blij, wij blij.

Al heb ik nog steeds gemengde gevoelens door die laatste bal in de 2e set…

Groetjes,

PP

By the way. Nog een bedankje richting al het toegestroomde publiek. Het is altijd fijn als je tijdens je opslagserie toegefluisterd krijgt dat je goed bezig bent. Bedankt