U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 februari 2010

Crisis opstelling Jongens B wint met 4-0


Jongens B zet reeks succesvol door

20-2-2010

Tornax JB 1 – VCV JB 1 4-0

Na drie weken rust te hebben gehad moest Tornax Jongens B toch eindelijk weer aan de slag in (eindelijk weer) een thuiswedstrijd. Een week of anderhalf geleden kreeg ik op school te horen dat wij (Tornax Jongens B) ingehaald waren door de krijgsmacht van VCV JB 1, het VCV waar we met pijn en moeite met 3-1 van hebben gewonnen in Varsseveld. Na een duidelijke “WAT!” en een “IK MAAK JE KAPOT” vertelde deze VCV’er mij dat ze 1 wedstrijd meer hadden gespeeld dan wij. Toen de gemoederen enigszins bedaard waren zat er maar 1 ding op. De return thuis tegen VCV moest ook worden gewonnen.

 

Als je de tekst boven de streep aandachtig door hebt gelezen zie je dus dat we er in geslaagd zijn de return tegen VCV te winnen, maar de ellenlange weg die nodig was om dit te bereiken is nog niet aan bod gekomen. Zo begonnen wij deze wedstrijd in ons oude systeem, pass rechts. Om de doodsimpele reden dat 3 van onze 9 teamgenoten de hort op waren en niet in actie konden komen voor Tornax, welteverstaan: Sjoerd die op vakantie was, Bernd die ergens in Amersfoort vertoeft en Tobias die ergens in een huisje op de skipiste met pijnstillers zijn dag door brengt (het blijkt dat bergen toch verraderlijker zijn dan dat je denkt.) Door deze tekortkoming hebben wij een beroep gedaan op Renate van de Meisjes B — nog bedankt hier voor — al met al ging het goed met ons. Ondanks het feit dat we helemaal anders speelden dan normaal kwam het grote gedeelte van de passes aan. We lieten een hoop steken liggen hier en daar, maar hebben wel een op papier overtuigende wedstrijd gespeeld. Ook onze gebruikelijke coach (Jan) was niet van de partij en omdat ook de trainer (Hans) afwezig was lag de regie in handen van onze assistent coach (ja die luxe hebben wij dus) PP.

Door samenloop van omstandigheden zijn de documentatie middelen die informatie over het geheel van de 4 sets geeft, verloren gegaan (lees: dit wedstrijdformulier is na de wedstrijd niet uitgewisseld tussen trainer en redacteur. Dus daarom treft u in dit verslag GEEN setstanden aan.

Na een warming up en aparte begroetingen ( “Héeee Lullo!” ) kon PP zijn tot dan toe onbekende meester opstelling ten toon stellen (eigenlijk wisten we het al door de training, maar laat dat PP maar niet merken.) Toen we mijn eerdere quote veranderd hadden van 1ste persoon enkelvoud naar 1ste persoon meervoud, kon de wedstrijd tegen VCV beginnen.

In de eerste set liep het spelletje lekker simpel en rondden wij soms fraai af, afgezien van de nodige foutjes en net niet balletjes zette wij VCV eenvoudig opzij en hadden de toon voor de rest van de wedstrijd, meer dan gezet. Ook Renate die voor het eerst meespeelde verging het erg goed.

De 2de set ging toch wat moeizamer, dingen die in set 1 vanzelfsprekend waren lukte nu niet zo gemakkelijk. Maar aan de zijlijn bleef het kalm en als daar kalmte is, is er in het veld ook de benodigde rust (zelfs bij mij.) Uiteindelijk, na flink doorzetten wonnen wij ook deze set.

Set nummer 3 zette deze trend voort. Op het best van ons kunnen speelden we niet, maar het was allemaal net genoeg om de set uiteindelijk redelijk eenvoudig binnen te slepen. Beunhaas coach PP zag dat het goed zat.

Na voor de 2de keer van kant gewisseld te hebben concludeerde wij dat we deze 4de set ook gewoon eventjes moesten pakken. Al was het maar alleen omdat Hans “allang blij was als we 3 punten zouden pakken.” En ook al waren we hier al overheen gegaan (hij die zich verdiept weet nu dat we inmiddels 4 punten hebben.) moesten wij gewoon die 5 punten eruit halen. Na een hectische afsluiting van de laatste set kwamen wij met de volle winst, het veld af.

Uw gewaardeerde Redacteur,

Rien Wolsink.