U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 februari 2010

Tornax mini 1 top


Op zaterdag 20 februari 2010 stond de wedstrijd tegen Tornado uit Laren op het programma. Dit is de koploper in de competitie die alle wedstrijden met 4-0 heeft gewonnen. Ook is dit het team van Bjorn Klein Brinke, een trainingsmaatje van Sander bij de regiotraining. Anouk is met vakantie dus het team bestaat dus uit vier spelers. Het beloofde dus een spannend duel te worden.

Na de gewonnen wedstrijd van Tornax team 2, was er voldoende ruimte om lekker warm te spelen. Al tijdens het inspelen werd de hoeken van het veld getest. Het ging akelig precies en dat was een goede opwarmer. De eerste set was spannend. Beide team bleven bij elkaar in de buurt en bereikten kort na elkaar de 20 punten. Toen was de set pas echt begonnen. Gelukkig trokken onze kanjers met 26-24 aan het langste eind. Het eerste setverlies van Tornado.

Ook in de tweede set bleek weer dat de opslag vooral aan de zijde van Tornado niet liep. De bovenhandse opslag van de twee beste spelers gingen vaak uit of in het net. In deze set had Tornax steeds het beste van het spel. Het was minder spannend en onze spelers rondden het mooi af met 25-21. Sander had al een 4-0 in het hoofd.

De volgende set was Tornado aan zet. Ze speelden de hele set beter en vooral het laatste gedeelte van de set had Tornax het nakijken. Tornado won de derde set met 21-25.

En dan de vierde set. Met het publiek in de rug werd met vlagen goed gespeeld. De hoeken werden gevonden en het ging weer mooi gelijk op. Toen de 25 punten naderden bleken beide teams echt aan het stuivertje wisselen. Aan beide kanten werd overgegaan op vechtvolleybal. Hup … over het net en laat ze het daar maar uitzoeken. Als je dit aan beide kanten doet dan krijgt tennisvolleybal. Het scoort bij volleybal te weinig punten. Nou om een lang verhaal kort te maken …… Tornado won deze set met 30-32.

Een uitstekende wedstrijd met een totaal gelijke stand. Beide teams hebben 102 punten verzameld. Een unieke situatie waarbij beide teams 6 punten voor de competitie meekrijgen. Hierdoor loopt Tornado verder uit op de anderen. Tornado heeft 6 wedstrijden gespeeld terwijl onze Tornax spelers er nog maar drie hebben. Tornado zal nog een aantal steken moeten laten vallen willen Tornax mini 1 nog in de buurt komen. Toch is een tweede plaats wel haalbaar.