U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

28 februari 2010

Jongens B overleeft in Dinxperlo


Favo/Blok/S en O JB 1 – Tornax JB 1

2-3

Uitgedunt B team gaat weer door

Zaterdag morgen, het zonnetje schijnt niet, het regent niet, het sneeuwt niet, gewoon weer zo'n dag die je ook best kunt overslaan, maar we moesten toch komen opdagen om een potje te komen volleyballen tegen Favo of Blok of S en O.... in ieder geval een Jongens B team (het bleek Favorita te zijn ;)). De aankomst begon goed, Rik was op tijd! En we moesten Bart zo nog eventjes ophalen. Mocht het niet zo zijn dat Rik moest rijden, en met zijn blije bakkes stond te wachten (Rik is geen 18, en heeft geen rijbewijs, en had zeker geen auto, en ook geen bestuurder bij zich). Dus werd een andere fan die wel auto kon en mocht en deed rijden opgebeld. En konden die mensen later ook vertrekken.

Dan even over naar de volgende auto, de auto die Bart moest ophalen, met PP als navigator op de passagiers stoel, en instructionist Ruben achterin, en ondergetekende ook nog (maar die voegde toen nog weinig toe). Dus bij het Reurlse Broek, reden wij blij de Tolhutterweg op... waardoor we met een rondje uiteindelijk toch nog (toen we er al langs waren) bedachten dat Bart daar helemaal niet woont, en gingen we eventjes sightsee'en over het platteland.

Aangezien we de weg naar dinxperlo niet zo heel goed uit ons hoofd wisten, en onze trouwe navigator, van de navigatie af las, en we over wegen heen reden, die 2 jaar geleden (lees kaartmateriaal) nog niet bestonden. Hebben wij Lichtenvoorde (en de plek waar we Rien zijn moeder ook wel eens kwijt waren) eens goed verkend, mocht het niet zo zijn dat we er ook omheen, over de rondweg hadden kunnen rijden, in plaats van het gejakker wat we deden... Eenmaal aangekomen, en de spelers en coaches afgezet te hebben, zijn we nog even Die Bundesrepublik Deutschland ingegaan, omdat de tank van de auto al een tijdje aangaf leeg te zijn (en mocht het niet zo zijn, dat de sporthal 100 meter van de grens aflag, en wij lekkere duurdere diesel (ja die is duurder in het Parlamentarische Bundesrepublik Deutschland) in de auto gegooid hadden, konden ook wij (ondergetekende en zijn moeder) naar de wedstrijd gaan.

Over naar de wedstrijd, want die kon bijna een keer gaan beginnen, (na wat we al wel niet hadden meegemaakt). Maar eerst, was er nog het inspelen, een belangrijk ritueel, wat onze successen meestal benadrukt. Deze keer lag dat echter anders, Ruben had iets te veel bier ge-Taken de avond ervoor, en kon zichzelf niet helemaal houden, zoals van ons top-team verwacht word. Zo ook de rest eigenlijk, maar dat had andere redenen, zij hebben nu net vakantie gehad, en zijn eigenlijk gewoon simpelweg veranderd in een stel luie donders (ooh ja, daar ga je nog veel over horen in dit verslag). Mochten ook hierbij weer uitzonderingen zijn, Bart was aardig wakker, en Van De Vos Reinaarde en Brenda hadden geen vakantie, maar hadden ook niet hun dag? Dit alles zorgde ervoor dat ons ingeplande Imponeer ritueel niet uitgevoerd werd, zoals het normaal gesproken word, alhoewel dat aan het einde van het inspelen al iets beter ging. Bart maakte nog eventjes de administratie op orde samen met de scheidsrechter, en mochten we ons mentaal gaan voorbereiden op de 1e set.

Men zal wel denken, wat een kritisch, en deponerend verslag, nou mensen, u heeft gelijk. Het was namelijk de situatie, waar ik alleen meeging als redacteur, en psychologisch ondersteuner, omdat … naja, laten we maar zeggen dat ook sneeuw hard aan kan komen. Ik speelde dus niet mee, en neem geen verantwoordelijkheid voor wat er verder in de wedstrijd zal (verleden toekomende tijd) gebeuren, en had daar ook weinig invloed op. Ook Sjoerd was niet aanwezig, dit omdat hij met zo'n plank van de berg aan het afroetsjen was. Wel hadden we 2 coaches, een psychologisch assistent, en 3 fans bij ons, dat maakte al snel veel goed (dachten we).

In de 1e set der wedstrijd, door onze “tekortkomingen” (we kwamen maar met 7 spelers, ipv 9 aan) hadden we een ongebruikelijke opstelling. Binnen in de set, wat niet echt geweldig wat om te kijken (door het lage volleybal gehalte..). Waren er veel communicatie problemen binnen het team, en liep alles niet zo soepeltjes. We verloren te veel domme, en slechte fouten, wat wij niet horen te doen. Toch wist Bart nog een paar keer pijnlijke knallen uit te delen, waar ze geen antwoord op hadden. Ook leuk om te vermelden, is dat Van De Vos Reinaarde de bal tegen zijn eigen kaak aan wist te pasen. Van onze kant kwamen goede opslagen, maar bij de pass lieten we het zitten. Bij een score van 15-11 vroegen we een time out aan, maar tevergeefs, we verloren deze set op kleine fouten met 25-15.

Tweede set, tijd voor iets beters? Het begon in ieder geval met een stimulerende preek, gezien het gebrek aan motivatie binnen het team. Ruben deze set aan de kant, en Rik erin, en Rik maakte een eervol eerste balcontact, met een puntenscorende aanval. Toch bleven we teveel fouten maken, maar de tegenstander in kwestie deed dat ook, alleen hadden wij nog steeds communicatie stoornissen. We haalden onze punten alleen op de fouten van te tegenstander, en niet op ons eigen spel, en dan win je niet. Toch begonnen we langzaam los te komen, met af en toe een mooie aanval van onze kant, soms lekker ketsend via hun blok, en dan uit. 2 time outs later hadden we weer verloren, nu moesten we, als we nog wouden winnen, 5e set spelen, dat is minder.. eind uitslag: 25-19

De 3e set is aangekomen, deze moesten we winnen, om de wedstrijd nog binnen te kunnen halen. En dat hebben we dan ook gedaan. Uiteraard was de communicatie nog steeds slecht, en zat er aardig wat gepruts tussen, maar lokte wel de eerste time-out van de tegenpartij uit, en later nog een. We stonden een aardig stukje voor, maar “toen verdwenen die als zand door de handen” (Van De Vos Reinaarde 27-02-2010). Bij de time out van 18-23, wisten we het, deze halen we binnen. En zo gebeurde dat: 21-25

We waren er nog niet, ook de 4e set moesten we winnen, om meer punten binnen te halen. Maar eigenlijk gebeurde er niet veel nieuws in deze set, het ging als tevoren, maar dan in een stijgende lijn. Ik kan hier over positieve en negatieve acties van spelers gaan praten, maar dit verslag is al aardig lang, dus dat laat ik achterwege. Winst, met 23-25

Dus daar kwam de 5e set, we hebben dat sightseeing door Lichtenvoorde toch niet voor niets gedaan? We gaan voor die 3-2 winst, en zo begonnen we met goede opslagen, en mooie puntjes binnen halen, eigenlijk de eerste echte leuke set van deze wedstrijd. Al gouw had de coach van de tegenstander een time out aangevraagd, namelijk toen wij 00-03 voorstonden. We speelde ineens goed en duidelijk, en de motivatie ging zeer omhoog, en de communicatie was beter. Overigens van beide kanten, leek het af en toe het WK plintraggen wel, gezien het percentage wat precies daartegen geslagen werd... Nog een Time out door de tegenstander op 8-11, maar tevergeefs, wij haalden deze set ook binnen. Dus toch nog deze wedstrijd gewonnen. Niet met een denderende score, maar alle puntjes tellen.

Wees gegroet,

Tobias