U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

6 maart 2010

Tornax mini 1 stoomt naar de top


Een goede voorbereiding is het halve werk. Met twee trainingen in de week, zie je spelers vaak snel beter worden. We mochten dat weer zien in de wedstrijden van zaterdag 6 maart 2010. Niveau 4 (Nicky en Linet) in Warnsveld, niveau 5 (Zoë, Daniek, Lara en Esli) en niveau 6 (Daan, Maud, Anoek en Lorin) moesten als vertegenwoordiger van de miniselectie hun kunsten laten zien. Tornax 1 mocht in een thuiswedstrijd aantreden tegen Dijkman/WSV 1 uit Warnsveld. Het was wel spannend al was dat in de uitslag niet te zien.

Team 1 was weer compleet. Maud Haselberg mocht de aanvoerdersband dragen al had ze die niet bij zich. Lorin ter Bogt en Anouk Hulshof maakten het aantal dames in het team compleet. De mannen zijn Daan Wubs en Sander Brokking. De eerste set was echt spannend. Tornax nam eerst flink afstand en het leek een makkelijke pot te worden. Toch kwam WSV in het tweede deel sterk terug en namen zelf een aantal keren een kleine voorsprong. Toch was het slotakkoord voor onze kanjers. De set werd met 25-19 gewonnen.

In de tweede set was eigenlijk hetzelfde te zien. Eerst flink ver door, daarna ingelopen en tenslotte toch winnen. Deze keer was de uitslag 25-20. WSV zat er dichter op maar Tornax ging wel steeds beter spelen. De toeschouwers werden verwend op een spannende set met vele langer ralleys. Als deze wedstrijd op niveau 5 was gespeeld, zouden de setstanden heel erg zijn opgelopen.

De derde set ging met het zelfde verloop toch wel makkelijker voor Tornax. Onze kanjers kwamen steeds duidelijk op kop. De blokkering ging steeds beter en ook de aanval ging goed. Veel punten werden gewonnen door de inzet en het goed meekijken wat er aan de andere kant van het net gebeurd. Er werden nog teveel ralleys met tennisvolleybal gespeeld. Dit noemen ze zo als de bal in één keer over het net gaat. Toen Sander aan het eind van de set aan opslag kwam, moest hij steeds meer druk zetten op de opslag. De laatste opslag zelfs met een sprongserve. Hier dus ook weer winst. Tornax won met 25-18.

De vierde set is voor de extra punten. Toch was dit niet het enige wat er in deze set te winnen viel. Zowel Lorin als Maud krijgen een steeds betere bovenhandse opslag en mochten dan ook alle opslagen bovenhands doen. Het ging lopen en WSV kwam er niet meer aan te pas. Tornax liep steeds verder uit. Tornax won nu echt met grotere cijfers en wel met 25-14.

De spelers mochten na de wedstrijd een welverdiend applaus van het massaal toegestroomde publiek in ontvangst nemen. Ook WSV vond dat we goed gespeeld hadden, al konden onze vrienden uit Warnsveld er ook wat van. Nu is het zaak een goede reeks wedstrijden neer te zetten want als we naar de punten kijken dan staat ons team op de tweede plaats. Dat is na het weekend weer anders want er zijn verschillende teams die meer wedstrijden hebben gespeeld.

De volgende wedstrijd is weer thuis op 13 maart 2010 om 12.15 uur tegen Gorssel. Gorssel staat er beter voor dan WSV dus dat wordt oppassen geblazen.