U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 maart 2010

Het wankelende kaartenhuis van Tornax JB1


13 maart, 2010

GeKoMo Rivo JB1 – Tornax JB1 2-3

Over de titel van dit artikel zat ik voor de tijd nog te dubben. Het werd of “De Volvo van Jan” of de titel die nu boven deze lap tekst staat. Omdat ik toch een beetje in wil gaan op het spel dat we hebben vertoont werd het dus “Het wankelende kaartenhuis van Tornax JB1.” Maar laat ik eerst even een vergelijking maken voordat ik jullie het diepe in gooi(met zwembandjes uiteraard.) Deze wedstrijd kwam namelijk overeen met FC Twente (sinds kort weer de trotste nummer 1 van de eredivisie) die op bezoek gaat bij RKC Waalwijk. De club die met minimaal verschil boven aan staat tegen de club die hopeloos onderaan staat. Dit bedoel ik natuurlijk, met alle respect jegens RKC Waalwijk (GeKoMo Rivo JB1.)

Waarom dan de alternatieve titel, “De Volvo van Jan?” vraagt u zich af? Nou, Jan was vandaag namelijk een van de uitverkorenen om ons richting Rietmolen te vervoeren (je weet wel, die zaal met dat lage dak.) Waar N’Kufo in de bus een grap maakte tegen Douglas over de kleine linksbuiten, was een zelfde tafereel in onze auto aan de gang. Als u kunt raden welke personen dit moeten voorstellen kunt u zich een groot inbeeldingsvermogen rijk rekenen, of een meetlat. Verder was de heenreis niet daverend spannend.

Nadat we ons hadden omgekleed en ingespeeld met de ballen die we uit het winkelwagentje hadden gehaald (WTF!!) waren wij klaar om, ik citeer mijn Twitter: “GeKoMo Rivo JB1 helemaal naar f***ing rietmolen. ff de boel oprollen en dan weer snel naar huis.” Maar dit was helemaal niet het geval. Het ontbrak ons eigenlijk aan alles. Geen inzet, geen pit, geen niks. Als je aan de andere kant van het net keek wist je niet wat je zag. Keek je aan onze kant van het veld, dan viel je van je stoel van het lachen. Nou ja, je stoel, we hadden geen stoel natuurlijk. Met een monsterachterstand van 15-3 leek de eerste set verloren, wat het feitelijk ook was. Naar nog een paar redelijke aanvallen kwamen we nog terug tot 25-20. Maar het mocht niet baten. Tornax JB1 had de eerste set in Rietmolen kansloos verloren. En had dat compleet te danken aan zichzelf.

De 2de set moest de revelatie worden. Maar verder dan simpel pingpong kwam het niet. We kwamen wel tot een zeer comfortabele voorsprong maar hadden niet de kracht dit door te zetten en verloren nog bijna de set. Maar even de rug recht en de set was binnen. 23-25

Ook set nummer 3 was weer van een bedroevend niveau. We speelde beter als in de eerste 2 sets en weer kwamen wij op een mooie voorsprong. Maar schijnbaar vertikken wij het om dit vast te houden. Hoewel het score verloop de hele set bijna gunstig verliep, was het veldspeld weer abominabel. Verder dan wat aardige balletjes naar Bas en vervolgens naar linksbuiten (Bernd een aantal keer sterk) kwamen we niet. Dit gaven wij gewoon weg en 25-23 was de eindstand.

Na wederom een moeizame winst in de vierde set, hebben wij de 5de set, weliswaar met wat meer overtuiging, ook gewonnen. Zo zie je maar weer dat net zoals FC Twente het moeilijk had tegen RKC Waalwijk, Tornax ook niet onoverwinnelijk is. Ook al hebben wij een positief resultaat kunnen behalen, moeten wij eens goed te raden gaan wat er allemaal verkeerd is gegaan in deze enorme frustrerende wedstrijd. En niet aankomen draaien met “Ik kon er niks aan doen want...[vul hier uw redenen in]…” Want als Tornax JB1 wint is het allemaal leuk, maar ook als we slecht spelen, blijven we een team.

Zo is het kaartenhuis van Tornax JB1 deze week blijven staan. Ondanks hevige storm en windstoten. Hier en daar vraag ik mij af of de kaarten niet aan elkaar gelijmd moet worden, want op deze manier blijft het kaartenhuis niet lang meer staan.

Groetjes,

Rien Wolsink.