U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 maart 2010

Heren 2 pakt weer 5 punten


Zaterdag 13 maart WSV Heren 4 – Tornax Heren 2

Uitslag: 0-4

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 16:

‘Wij liggen er niet wakker van’

Vandaag stond de reis naar Warnsveld op het programma. WSV Heren 4 staat ergens in de stand in deze poule. Volgens mij onderste helft middenmoot. Zoiets, met alle respect trouwens. Maar de algemene tendens was dus dat dit een reglementaire 4-0 overwinning voor ons ging worden. Wij hielden ons meer bezig met een andere wedstrijd die vandaag ook gespeeld werd. Daar straks meer over.

Eerst maar concentreren op onze eigenwedstrijd. Hans was er vandaag niet bij. Maar we hebben Gert bereid gevonden om ons te leiden in deze wedstrijd. Waarvoor onze dank. Dit bracht met zich mee dat er gehamerd werd op organisatie, organisatie maar vooral op.. organisatie. Iets waarmee je zulke wedstrijden wint.

Iets wat bleek. De 1ste set werd er redelijk begonnen aan onze kant. We waren overigens verder wel met een compleet team. Wat inhield dat Tommy en Jesse in de 1ste set op de bank plaats mochten nemen. Al met al werd er niet slecht gebald en eindigde de 1ste set in een 17-25 voor ons.

De 2e set ging er zelfs nog een schepje bovenop. Met name met service druk haalden we een hoop punten binnen. Verder konden we het spelletje rustig uitspelen. Het duurde ook niet heel lang voordat er 10-25 op het scorebord stond.

In de 3e set mochten Pieter en Björn plaatsnemen op de bank. Tommy en Jesse kwamen er in. We begonnen nu echter heel moeizaam. We kwamen zelfs even op een achterstand. In de rest van de set was het lang puntje om puntje. Het ging een redelijk tijdje gelijk op. Maar halverwege de set konden we ons spel weer goed oppakken en was de rest alsnog een formaliteit. 15-25.

De 4e set was overigens ook een formaliteit. Pieter kwam er weer in, Aad ging er uit. Evenals Bas, Tommy ging spelverdelen en Björn nam zijn plaats op de diagonaal weer in. Deze set ging ook redelijk gemakkelijk naar ons, met 13-25.

Al met al weer een gemakkelijke overwinning. Maar zoals de mannen van WSV zeiden ‘wij liggen er niet wakker van’. Wij ook niet. Dat is het leuke. Al met al een mooie resultaat.

En dan nog een puntje van aandacht. Je ziet wel eens op tv. Het gebeurd wel eens als de 1ste pass dusdanig afketst. Dat die aan de andere kant van het net beland, en daar uit dreigt te gaan. Je ziet het dan wel eens gebeuren dat er iemand onder het net doorduikt en zo’n bal terughaalt. Allemaal leuk en aardig. Maar wanneer gebeurd dat nou in je eigen wedstrijd.

Nou vandaag toch, een bal ketst af en onze Luukje bedacht zich geen moment, dook onder het net door en haalde de bal op wonderbaarlijke wijze terug. Toch wel jammer als iemand later in die rally die bal in het net legt. Zonde. Maar toch grappig.

En dan even naar die andere wedstrijd. Longa tegen Reflex. Longa staat 3 punten achter ons met 1 wedstrijd meer gespeeld. Reflex staat 3e met een iets grotere achterstand. De mogelijkheid was er vandaag dus dat we punten zouden uitlopen op beide teams. Stel dat Reflex zou winnen, dus met 3-2. Dan zouden wij de mogelijkheid hebben om volgende week, thuis, tegen Longa, kampioen te worden. Nou dat feest gaat al niet door. Ik heb net de stand gezien, en Longa heeft gewonnen met 3-1. Dus we lopen al wel weer een puntje uit. Altijd meegenomen.

Volgende week dus de zogeheten topper tegen de jongens van Longa. Alle support is welkom. Hierbij nodig ik u dus ook uit om op zaterdag 20 maart om 14:00 uur te verschijnen in de sporthal in ons Ruurlo.

Wees gegroet,

PP