U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 maart 2010

Klein zaaltje, top score voor Dames1!


Op zaterdag 13 maart stond voor ons een reis naar het plaatsje Rekken op het programma. De dames 1 van Revoc staan dan wel zeker 4 plaatsen onder ons, maar hebben het thuis voordeel met hun lage zaal. Wij hadden als team nog niet eerder in een kleine gymzaal hoeven te spelen en zagen daar ook zeker tegen op. Natuurlijk had Marinus ons de nodige tips gegeven om optimaal te kunnen spelen in de gymzaal.Helaas waren we niet compleet voor deze wedstrijd, omdat Anchelle afwezig was.

 

Toen we aankwamen in Rekken konden we eerst de zaal niet in, omdat deze opslot zat. We konden ons in de voetbalkantine warm houden en onze broodjes eten. Aangezien we pas om kwart voor 6 moesten spelen konden we allemaal wel wat eten gebruiken voor deze wedstrijd.

Nadat we ons hadden omgekleed kwamen we onder begeleiding van (zeer) harde muziek de zaal in. Wij kregen als introductie muziek het denderende liedje ‘Bonkers’ van Dizzee Rascal. Dit bracht ons op de zaterdag avond in de feest stemming. Maar eerst nog winnen!

Waarschijnlijk had onze goede stemming een goed effect: de eerste set was zo voorbij. Binnen 15 mintuen stond onze score als op 25! Revoc had in deze set maar 9 punten kunnen score.

De angst voor het lage plafond nam ook steeds meer af: deze set was hij geen een keer geraakt aan onze kant. Wij speelde zeer goed en lieten de tegenstansters alle kanten van het veld zien en met name de vloer. Onze kleinste aanvalster Mandy scoorde zeer mooie punten met haar aanval!

De tweede set begonnen we weer vol goede moed, maar ook Revoc kwam wat meer op gang! Zij kwamen op een kleine voorsprong in het begin van de set, maar al snel was het 4-4 en gingen wij daar overheen. Ook deze set behaalde wij de 25 en kwam Revoc tot een score van 12.

De derde set gingen wij iets minder attent spelen en kwam Revoc weer op een kleine voorsprong in het begin van de set. Onze doelstelling om Revoc onder de 10 punten te houden mislukte dan ook volledig. Na een flink dipje van ons en de eerste time-out van onze kant konden we door druk te houden met onze opslag toch weer een goede voorsprong maken en behouden. Daarnaast hebben we met z’n alle er voor gestreden. Marieke haar kniebeschermers hebben het nog nooit zo druk gehad! Natuurlijk wonnen wij deze set en was de eindstand 16-25 voor ons.

De laatste set begon Revoc opeens vol goede moed om de laatste set nog te gaan winnen. Hun strategie was de hoeken opzoeken. In het begin van de set hadden wij daar enige moeite mee en kwamen we achter te staan. Deze set eidigde 20-25 voor ons.

Deze wedstrijd hebben we zoals dat hoort gewonnen met 4-0. Opvallend was toch de vele sterke opslagen van onze kant. We kwamen er zelfs achter dat Marieke best zacht kan opslaan! Verder hebben we vooral een gezellige en goede wedstrijd gehad!

Ook was het leuk om te zien dat onze trouwe fans ook plaatsjes als Rekken weten te vinden! Bedankt!

Onze volgende wedstrijd is weer in Ruurlo tegen D.O.V. om 16.00! We hopen jullie allemaal daar te zien!

Groetjes,

Mirjam