U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 maart 2010

Tornax mini 1 houdt positie


In deinhaal wedstrijd tegen Gorssel 1 stond een positie in de top van de competitie op het spel. Gorssel 1 stond op een mooie tweede plaats en de vierde plaats van Tornax was afgetekend omdat er minder wedstrijden zijn gespeeld. Dat de twee teams beiden goed kunnen volleyballen bleek uit de gelijkopgaande strijd.

In het begin van de voorjaarscompetitie stond de wedstrijd tegen Gorssel 1 al op het programma. Omdat verschillende spelers toen op ‘scholenjacht’ zijn geweest moest deze wedstrijd worden verzet. Op dinsdag 13 maart stond het programma voor beide teams even stil, dus een mooie gelegenheid voor een inhaalwedstrijd. Toch was het ook wel saai. Een grote sporthal alleen voor team mini 1, dat is vaak niet zo gezellig. Maar al gauw kwamen onze trouwe supporters de zaal in en werd het toch nog gezellig.

In de eerste set ging de strijd redelijk gelijk op. Plotseling haakten onze spelers af en had Gorssel een gat geslagen van wel acht punten. Toch werd de achtervolging sterk ingezet en kwam Tornax nog redelijk in de buurt. De eindspurt was te laat ingezet en de set ging met 22-25 naar Gorssel.

De tweede set had Tornax een voordeel. Met de supporters in de rug konden de spelers zich beter concentreren op de wedstrijd. Met name de opslagen gingen steeds beter. Zeker de opslagen van Daan die net over de netrand gingen en zelf via de netrand, scoorden goed. Toch wisselden de teams elkaar af met pieken en dalen. Dan weer was het Tornax die een hele reeks scoorde en vervolgens nam Gorssel dit goede voorbeeld over. Toch bleef Tornax steeds aan de winnende hand en won de set met 25-21.

Dit zette zich in de derde set voort. Eerst stond Tornax er goed voor, maar later werd dat minder. In het tweede gedeelte van de set werd het voordeel voor Gorssel zo groot dat de coach een time out moest aanvragen. Een inhaalrace begon. Gorssel stond al op 19 punten en Tornax was de 10 nog niet gepasseerd. Hele mooie opslag series en toch wel flinke risico’s maakten dat Tornax in één keer doorstoomde naar 18 punten. Toch was dit onvoldoende om de set winnend af te sluiten want Gorssel won met 22-25.

Met het goede eind van de vorige set in het hoofd begon de laatste set. Oei ……! Gelijk vijf punten op een rij voor Gorssel. OK…. nu wij! En dat ging ook zo. Met fantastische reddingen van Daan, twee harde aanvallen van zowel Maud als Lorin en het nodige goochelwerk van de aanvoerster Anouk, was het voor de spelers uit Gorssel een zwaar kwartiertje. Het ging nog wel redelijk gelijk op maar Tornax had inmiddels flink afstand genomen. De set werd dan ook gewonnen met 25-20.

Een goed resultaat van onze kanjers uit Ruurlo. Fantastisch hoe ook het publiek heeft gereageerd op dit spektakel. Het commentaar was lovend voor allebei de partijen. Ook de coach van Gorssel vertelde dat ze had genoten van de wedstrijd. Mooi volleybal, spectaculaire reddingen en ook nog een paar goede aanvallen geven voor veel mensen veel plezier.