U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 maart 2010

Pieken en dalen voor mini's 1


Spelen op een doordeweekse trainingsmiddag is altijd een aparte ervaring. Trainingsmaatjes die je voor de voeten lopen tijdens het inspelen en iedereen die wel een opbeurende opmerking heeft. Heel de training ligt in duigen voor de wedstrijd van ons Tornax mini 1 tegen Dynamo Neede 1. Wegens de carnaval in Neede moest de wedstrijd van januari verzet worden.

Alles lag al klaar. De lijnen waren geplakt, de palen neergezet maar de sfeer moest er nog echt ingebracht worden. Daar konden de spelers van Tornax wel voor zorgen. Gelukkig waren er weer flink wat supporters op komen dagen. In de eerste set ging Tornax fel van start. Gelijk werd een flinke voorsprong genomen en die werd niet echt weer weggegeven. Toch waren er ook in deze set mindere periodes. Goed en stevig volleybal met mooie opslagen gaf als resultaat een setwinst met 25-19. Een puik resultaat.

In de tweede set liep Tornax achter de feiten aan. Vooral de opslag was een stuk minder en de druk kwam nu van de overkant van het net. De Dynamo spelers kwamen beter in hun wedstrijd en wonnen vaak de moeilijke ralleys. De spelers van Tornax zochten te weinig oplossingen in de hoogte. Hierdoor vonden ze vaak het net en waren er te weinig mogelijkheden om de bal toch over het net te krijgen. Op het eind van de set kwam Tornax nog sterk terug maar kon niet voorkomen dat Dynamo de set met 21-25 won.

Dan de derde set. Niet meer aan de tweede set denken en door. Toch was Tornax aan het begin van de set de weg kwijt. We stonden een groot deel van de set erg veel achter. Toen Tornax de tien passeerde waren de spelers van Dynamo al dicht bij de 20 punten. Toen was het TORNAXTIJD. De spelers gingen echt beter spelen. In korte tijd werd de achterstand ingelopen en werd brutaal zelfs een voorsprong gepakt. Het bleef tot het eind van de set spannend. Toen de scheids een bal buiten de antenne om niet zag, werd er toch nog teveel punten verloren. Dynamo won maar net met een stand van 24-26.

In de laatste set werd het niveau doorgetrokken en de goede prestaties van de eerste set weer opgepakt. Eigenlijk met weinig moeite werd vanaf het begin een voorsprong genomen en die werd eigenlijk niet meer uit handen gegeven. Het publiek ging nog één keer achter onze spelers staan en dat was een goede afsluiting. Tornax won makkelijk met 25-15. Een mooie 2-2 stand wat 5 om 5 in de eindstand geeft. Inmiddels heeft Tornax de tweede plek te pakken.

Zaterdag 20 maart 2010 staat de uitwedstrijd tegen WSV op programma. Het is te hopen dat de vierde set zich laat kopiëren en dat ook de spelers de goede moed erin blijven houden. We zien jullie verslag graag op onze website.