U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

31 december 2005

Mini's Tornax 5e op nationaal kampioenschap 2005


Lise, Tara, Annemiek, Sjoerd, Bas en natuurlijk Hans: jullie hebben een wereld prestatie geleverd.

Tijdens het zaterdag gehouden Nederlands Kampioenschap in Woerden voor minivolleyballers hebben onze jongste talenten een mooie vijfde plaats gehaald. Hiervoor werd van een grote vereniging als Sudosa uit Assen gewonnen met 2-0 (25-21 en 29-27) en werd op het nippertje verloren van verenigingen als VCV uit Veenendaal (24-26 en 24-26) en Set-up uit IJsselmuiden. (20-25 en 19-25) Bij de strijd op de 5e en 6e plaats werd een gelijkspel in de wacht gesleept tegen de Compaen uit Oostzaan (29-27 en 10-25) waardoor een vijfde plaats werd behaald. Een leuk en leerzaam toernooi met veel sfeer en sportiviteit. De supportersgroep en een bestuurslid waren aanwezig om de spelers en de coach te begeleiden. Ze maakten er een echt Tornax feest van. Is dit uniek en/of voor herhaling vatbaar??

Ruurlo en een NK? Wie had dat ooit kunnen denken.

En toch is het waar. Afgelopen zaterdag 21 mei werd Tornax verwacht op het Nederlands Gesloten Jeugd kampioenschap niveau 6, 10-12 jarigen in Woerden bij de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo)

Zeer gespannen ging zowel jeugd als ouders op weg. Alle supporters gekleed in de kleuren van Tornax met toeters en bellen moedigden onze spelersgroep aan in hun eerste wedstrijd. En volgens ons was dit al de finalewedstrijd. Wat een duel; services die bovenhands over het net scheerden, set-ups volgens het boekje en een samenspel waar menig eredivisieteam jaloers op zou zijn.

Wij als supporters hebben in ieder geval genoten van het spel van de jeugd van Tornax en hebben onze kelen schor geschreeuwd. Tornax heeft in ieder geval haar visitekaartje afgegeven en Ruurlo weer even op de kaart gezet. Daarnaast is ze weer een ervaring rijker en wat veel belangrijker is, we hebben met ons allen genoten, zowel van het spel van onze kanjers als van Mac Donalds

De landelijke kampioenschappen

Op zaterdag 21 mei hadden wij landelijke kampioenschappen van volleybal. Het was in Woerden en het was een leuke dag. We mochten daaraan meedoen omdat we eerst kampioen waren geworden in de poule en toen ook nog eens de 2e ronde hadden behaald op de regiokampioenschappen in Hoog-Keppel!

Het waren de landelijke kampioenschappen van jongens want toen wij regiokampioenschappen speelden waren we het verste gekomen met een mixteam van 3 meisjes en 2 jongens dus mochten we door naar de landelijke kampioenschappen. ’s Morgens moesten we vroeg ons nest uit want om half 9 moesten we vertrekken bij de sporthal zodat we om 11 uur onze eerste wedstrijd konden spelen. Het was een hele grote sporthal en er werd heel veel kabaal gemaakt met trommels en andere dingen en er was een gezellige sfeer. Wij hadden ook best veel toeschouwers en dat is natuurlijk altijd leuk. Ze hadden zich in shirts van de volleybalvereniging aangekleed en ze schreeuwden hun longen uit het lijf.

De eerste 3 wedstrijden verliepen best goed; de eerste hadden we meteen gewonnen tegen Sudosa uit Assen. De 2e hadden we helaas net verloren tegen de best moeilijke tegenstanders VCV uit Veenendaal. De 3e wedstrijd moesten we tegen Set Up uit IJsselmuiden en die hadden we helaas net verloren en dat kwam ook een beetje door de vermoeidheid. Na die wedstrijden was bepaald dat we door mochten om te strijden voor de 5e of de 6e plaats. Deze wedstrijd was eigenlijk best moeilijk en het ging heel gelijk op. We hadden deze strijd gelijkgespeeld en zo zijn we op een gedeelde 5e plek uitgekomen. We vonden het echt te gek dat we mee mochten doen, we zijn het 1e team van Ruurlo die aan de landelijke kampioenschappen van volleybal deelnamen en van te voren durfden we het niet in ons hoofd te halen dat we mee zouden mogen doen!!!!

We mogen ons nu het 5e beste team van de jongens uit Nederland noemen en dat is toch wel een hele goede prestatie!!! We kregen van de volleybalvereniging nog een lekkere maaltijd bij de Mc Donalds en zo hebben we deze sportieve dag afgesloten.

Groetjes Lise uit niveau 6

Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschappen

Zaterdag ochtend vertrokken er 3 auto’s richting Woerden omdat het eerste miniteam van Tornax mee mocht doen met de Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschappen. Na anderhalf uur kwamen we aan in Woerden. Om 11 uur moest Tornax de eerste wedstrijd tegen Assen spelen. Het publiek van de tegenstanders hadden spandoeken, trommels en toeters meegenomen. Wij hadden genoeg aan het oranje Tornax-shirt en onze stem.

Vol goede moed begon het team aan de wedstrijd. De eerste set werd eigenlijk tegen onze verwachtingen in met gemak gewonnen. Alle kinderen waren in een super vorm. De tweede set was ontzettend spannend. Met een gigantische inzet van de kinderen en natuurlijk het aanmoedigende geschreeuw van de ouders werd deze set uiteindelijk op het nippertje gewonnen. Bij menig ouder stond het zweet op het voorhoofd van de spanning. Ook de stem begon na de eerste wedstrijd van een aantal ouders al aardig hees te worden. We moesten namelijk proberen om boven het geluid van de trommels en toeters van het publiek van de tegenstanders uit te komen.

Wat we niet wisten was dat de tweede wedstrijd nog ‘erger’ zou worden dan de eerste. Zowel de eerste als de tweede set waren ongelooflijk spannend. Beide sets vochten de kinderen zich na een achterstand weer goed terug. Op het nippertje gingen beide sets verloren met 26-24. Dit was een zeer goede prestatie, omdat we later van de ouders van de tegenstanders hoorden, dat hun kinderen 3 maal per week trainden en ze 5 trainers (!!!) hadden. Die zelfde ouders waren ook onder de indruk van het spel van Tornax. Ze vertelden ons dat het leek alsof hun team tegen een muur stond te spelen.

Voor de derde wedstrijd bleek dat Tornax aan 1 set genoeg zou hebben om de kruisfinales te bereiken. Dus voor de derde keer stond het zweet in onze handen. De inspanningen van de twee vorige wedstrijden zat duidelijk nog in de benen van de kinderen. Ook de stemmen van sommige ouders waren niet meer zo hard als tijdens de eerste wedstrijden. Helaas kon Tornax geen set meer pakken. Hierdoor bereikten ze de kruisfinales niet. Door deze resultaten mocht Tornax spelen voor de 5e en 6e plaats.

Met broodjes en drinken werd de energie weer op peil gebracht. De eerste set werd op een knappe manier gewonnen. De kinderen beten zich weer helemaal vast in de wedstrijd. In de tweede set sloeg de vermoeidheid toe. Deze werd dus helaas verloren. Door dit gelijke spel is Tornax geëindigd op een gedeelde 5e plaats. Een uitzonderlijk knappe prestatie dus, omdat ze dus tot de beste 5 teams van Nederland behoren.

Vermoeid maar ontzettend trots keerden we terug naar Ruurlo. Onderweg trakteerde Hans de kinderen op patat en drinken bij een bekende hamburger keten.

Lise, Tara, Annemiek, Sjoerd, Bas en natuurlijk Hans: jullie hebben een wereld prestatie geleverd.