U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 maart 2010

Heren 2 speelt goed maar verliest


Zaterdag 20 maart Tornax Heren 2 – Longa Heren 5

Uitslag: 1-3

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 17:

‘Toch niets verloren’

De aandachtige lezer heeft het waarschijnlijk al gezien. Ja we hebben verloren. Ja, thuis verloren. Ja daar waren we tot vandaag nog ongeslagen. En toch is er niets verloren. Ik hoor u nu al denken(dat kraakt namelijk zo als u dat doet). Ik zal het zo uitleggen.

 

Eerst maar even terug in de tijd. Wij staan al geruime tijd haast onafgebroken op de 1ste plaats. Nadat we laatst Reflex met 4-0 verslagen hebben en de week erop met 3-1 van Avanti gewonnen hadden, waren de ogen gericht op nog maar 1 wedstrijd. De wedstrijd van vandaag. De wedstrijden die we in de tussentijd gespeeld hebben. Respectievelijk tegen Labyellov en Wsv, gingen toch enigszins op de automatische piloot.

De afgelopen weken kon je ook merken dat we dichter bij deze wedstrijd kwamen. De trainingen verliepen naar mijn inziens, niet al te best. Tot afgelopen week. Waar we in een klein potje sparren tegen Heren 1 nog enigszins partij konden bieden. Laten we zeggen dat het niet eens zo heel slecht liep. Afgelopen Donderdag werd het vizier nog op scherp gesteld. Zoals Hans zei, het is een klus die we moeten kunnen klaren.

Maar het was ook nog eens zo, Longa moest komen, en wij mochten. Omdat onze voorsprong  4 punten bedroeg met 1 wedstrijd minder. Zo simpel was het.

Vandaag was dus de dag van de wedstrijd. Net zoals bij de wedstrijd tegen Reflex, leek iedereen super gefocust. Misschien wel iets té, bedenk ik me nu. Tommy gaf al aan dat hij zelfs over deze wedstrijd gedroomd heeft. Ondergetekende heeft daarin tegen tot 3 uur ’s nachts wakker gelegen. Maar toch leek iedereen er klaar voor.

Het inslaan ging dan weer niet zo heel best, met name de set ups van Tommy kwamen voor geen meter. Misschien liep hij nog wel te dromen of misschien was hij toch te geconcentreerd. Dat probleempje leek gauw verholpen echter.

De 1ste set begonnen we goed. Geen vuiltje aan de lucht. Puntje voor puntje. Puntje om puntje ook. In 1ste instantie werden aan beide kant nog wat persoonlijke foutjes gemaakt. Maar al met al werd er goed gebald. Het ging lange tijd gelijk op. Totdat wij steeds puntjes uit gingen lopen. De 1ste set sleepten we uiteindelijk ook binnen. Met 25-20 of iets dergelijks.

Een klein detail. In de vorige wedstrijd tegen Longa(in lichtenvoorde) won de thuisploeg ook de 1ste set. Geeft te denken.

De 2e set begon al wat minder vrolijk. Iets wat even later resulteerde in een achterstand van een puntje of 4 a 5. Daar kwamen nog wat persoonlijke foutjes bij op. In de 2e set kwamen we er eigenlijk niet aan te pas. Als ik het me het goed herinner eindigde de set in 15-25

En toen was er eigenlijk nog niets aan de hand. In een volgende set begin je gewoon weer op 0-0 namelijk. We begonnen nu wel weer goed. De opslag werd meteen terug gepakt en daarna kwam onze artillerie in stelling. Björn sloeg bal na bal tegen de grond vanaf de achterlijn. De resulteerde in een voorsprong van een puntje of 5. Zie je, niets aan het handje. Of toch?

Om weer even terug te gaan in de tijd. In de uitwedstrijd tegen Longa hadden we consequente dreiging op midden. Iets wat het leven van de buitenaanvallers een stuk makkelijker maakte. Vandaag was het echter anders. De dreiging op de midden was minder. Waardoor Longa al snel in de 3e set consequent een 2 mans blok op buiten had. Hierdoor kwamen we er vaak niet goed meer door. Zelfs nu de pass beter liep. Zo kon het gebeuren dat Longa onze voorsprong puntje voor puntje afbrak. Niet dat de service druk altijd zo hoog was. Maar we kwamen er gewoon niet door.

En zo kon het dus gebeuren dat we ook deze set af moesten staan aan Longa. Met 20-25 dit keer.

De 4e set was jammer genoeg niet veel anders. Weer stonden we tegen een achterstand aan te kijken. Of omdat er wat persoonlijke foutjes gemaakt werden, of omdat het blok van Longa weer eens goed stond. De achterstand werd op een gegeven moment in ieder geval niet groter. Puur door te knokken konden we steeds weer een balletje terughalen. We waren echter niet in staat om Longa bij het strotje te grijpen en door te knijpen. En zo leek Longa op een eenvoudige zegen af gaan in de 4e set.

Maar nou werd de wedstrijd al gespeeld op het scherpst van de snede. En daar kwam nog wat bovenop. Bij sommigen onder ons begon wat te dagen. En de neuzen gingen allemaal in de zelfde richting. Wat er in mijn koppie rond ging leek heel sterk op een.. ‘OVER MIJN LIJK DAT WE OPGEVEN!!!!’. Puntje voor puntje werd de achterstand steeds verder weggewerkt. Ondertussen kwam Tommy op de buiten positie voor de moe gestreden Luuk. Tommy leek op dat moment iets weerbaarder tegen het blok van Longa, en op de service van o.a Björn en ondergetekende kwamen we steeds dichter bij. Toen Longa al op 24 punten stond zijn wij er nog een stuk of 4 ingelopen. Tot de 23. Waarna Longa het uiteindelijk toch afmaakte. 23-25. Het was over.

Euforie aan de andere kant van het net. En aan onze kant werd er even naar mekaar gekeken, waarna er ook een glimlach tevoorschijn kwam op de meeste gezichten. Het publiek werd bedankt en de jongens van Longa werden gefeliciteerd.

Een opmerking werd er echter meteen gemaakt. Aangezien we nu nog maar 1 punt voorstaan op Longa(met 1 wedstrijd minder), hebben we nog 2 wedstrijden nodig om kampioen te worden. En als we dan even rekenen, is die 2e wedstrijd dus een thuiswedstrijd. Wat dus leuker is.

Al met en een enerverende wedstrijd. Een leuke pot om te zien, en om zelf te spelen. Zulke hebben we er niet vaak. En dat je dan je 1ste thuis nederlaag incasseert. Tjah. Shit happens. Vandaag was Longa gewoon de betere. Simpel, en we staan nog steeds bovenaan.

Niks aan het handje dus.

Volgende week gaan we op bezoek bij Orion Heren 7. We zien wel wat het dan wordt.

Ik heb er van genoten, ik hoop het aanwezige publiek ook.

Groetjes,

PP