U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 maart 2010

De competitie meisjes B1 eindigt in een climax!


Twee weken geleden werd de competitie weer spannend omdat de koploper met 4-0 verloor. Hierdoor werden in 1 keer 5 ploegen weer kansrijk in de race om het kampioenschap. En na de wedstrijden van de afgelopen twee weken blijft het ongemeen spannend !

Vorige week speelden we de lastige uitwedstrijd tegen Revoc. We vertrokken vol goede moed naar het rustiek, landelijk gelegen Rekken. In de vorige competitie hadden we veel moeite met Revoc (3-2 winst thuis), maar deze keer moesten we het kunnen redden. Al snel bleek echter dat dit een misvatting was.

We speelden in een niet al te grote sporthal die valt in de categorie 'laag dak'. Hier hadden  we veel moeite mee. En het zat ons ook niet echt mee: na 5 minuten in de eerste set ging Romy op de voet van een medespeelster staan en klapte haar enkel spontaan dubbel. Helaas kon Romy niet verder spelen.

Over de wedstrijd kunnen we verder kort zijn. We speelden 'fantastische ballen' en 'wat minder fantastische ballen' en na 4 sets stond er 2-2 op het scorebord. De vijfde set moest de beslissing brengen in een gelijkopgaande wedstrijd. Helaas viel de score in die set in ons nadeel uit, waardoor we met 2 punten in de tas de terugreis naar Ruurlo moesten maken. We hadden het gevoel dat we punten hebben laten liggen en deze punten kunnen later wel eens duur blijken te zijn.

Gisteren speelden we thuis tegen het laaggeplaatste Gekomo Rivo. Ook zo'n ploeg uit een rustiek, landelijk gelegen plaatsje. We waren gewaarschuwd. Gelukkig bleek Rivo duidelijk een maatje te klein voor de meiden van B1 en in een half uur stond er 3-0 op het scorebord. De vierde set verslapten we, het zal je toch niet gebeuren dat je tegen zo'n ploeg nog een set inlevert. Gelukkig gebeurde dit niet en zo konden we een 4-0 noteren en worden er 5 punten op ons konto bijgeschreven. En daarmee blijft de competitie ongemeen spannend. De stand is als volgt:

1. Tornax            8-26

2. Kerkemeijer    7-25

3. D.V.O.           7-23

4. Dash             7-20

5. Boemerang    7-20

We staan op kop met een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week spelen we tegen het laaggeklasseerde Longa. Dash speelt tegen Boemerang en D.V.O. tegen Kerkemeijer. als wij de 5 punten kunnen meenemen en de andere ploegen laten punten liggen dan gaat de laatste wedstrijd de beslissing brengen. We spelen over twee weken uit tegen D.V.O. Met andere woorden: het zou zo maar kunnen dat dit een echte kampioenswedstrijd wordt.

Wordt vervolgd.