U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 maart 2010

Jongens B weer op volle oorlogssterkte


Tornax JB 1 - Blok/Favo/S en O JB 1

4-0

Zoals de laatste tijd de oplettende lezer wel zal zijn opgevallen, heeft “Het B Team” goed last gehad van blessures. Het begon ongeveer 6 wedstrijden geleden, en sindsdien hebben we 4 blessures gehad. Maar deze week was het anders, iedereen was aanwezig, en de laatste die nog geblesseerd was, speelde ook weer mee. Dit maakte dat wij weer op volle kracht konden spelen, en dat was/is wel aan de score te merken.

De vorige keer dat we Blok/Favo/S en O JB 1 tegen kwamen, zal ik even quoten : “3-2 Dus toch nog deze wedstrijd gewonnen. Niet met een denderende score, maar alle puntjes tellen.”. Dit wil zeggen, dat we toen eigenlijk gewoon een bagger wedstrijd hebben gespeeld, alles liep niet en onze techniek was op vakantie, maar deze keer was anders.

Het begon met dat iedereen “op tijd” was (Rik was maar 1 minuut te laat), en na het verwelkomen van Jan (HOOOI JAN), gingen we de zaal in. We bouwden netjes het net op in wedstrijd stand (zodat je handjes er bovenuit komen :( ) en gingen daarna eens even actief doen, door welgemeend B-voetbal..

Afin, toen was het tijd voor de wedstrijd, teminste, het inspelen. Ikzelf had 4 weken niet meer gevolleybalt, en alles ging nog wat stroef, maar bij de rest ging het meteen goed, en liep het zoals dat hoort voor een team wat met (een mini)voorsprong eerste staat. En dus bij het inslaan, ging het ondanks mijn geklungel weer mooi gemikt en hard, evenals de opslagen.

Laten we, om de snelheid in dit verslag te houden, doorgaan naar de eerste set. Met Rik Onne en ondergetekende op de bank, en de overige 6 in het veld (iedereen was er, zoals vermeld), ging het spel toch, voor de verwachtingen matig, toch wisten we die set ongeveer voor te blijven staan. Aan het eind ging het iets minder, en mocht ik mijn 'debuut' maken, wat mij wel aardig afging. Mede hierdoor, haalde we de set toch nog net binnen, en werd het 25-21

2e set, ik noem de bankzitters, niet omdat ik negatief denk, maar omdat het een 3/6 verhouding is, en ik met 3 dus minder hoef te typen ;). De mensen op de bank deze set waren Bas Sjoerd en Brenda, dit maakte dat jan deze wedstrijd veel combinaties kon uitproberen, die wel goed uitwerkte. Deze set liet “Het B Team” zich even van hun eigen kant zien, we deden alles onze eigen manier, wat de tegenstander veel problemen opleverde, zo had ondergetekende een mooie opslagreeks, en zodra er ook maar een set-up kwam, of die goed was of niet, kwam er wel een goede aanval uit, die ongeveer 50% van de keren meteen een punt opleverde. De blokkering was nog niet top, maar functioneerde wel aardig. Einduitslag, een nette 25-7.

Nu zijn we aan het derde gedeelte van de wedstrijd toegekomen, het deel waarin Blok/Favo/S en O JB 1 nog een keer zou proberen terug te komen, om toch nog kans te maken op de overwinning of gewoon punten. Maar hier hadden ze niet zoveel succes in, wel een beetje (18 punten) maar ons spel was toch dominant. Alles liep soepeltjes, en het meeste ging goed, en het werd dus 25-18

Alhoewel we de wedstrijd al binnen hadden, hadden we nog niet alle punten binnen, en aangezien we die hier aan het eind van het seizoen wel eens nodig zouden kunnen hebben, gingen we voor de volle winst. Dit ging heel makkelijk, omdat we lekker in de wedstrijd zaten, en goed geconcentreerd waren. Onze technische staf had ons uiteraard goed begeleid, dus ook hierbij, weer bedankt JAN Hans en PP. Deze set ging overigens goed, net als de rest. Wel leuk om te vermelden is dat eerst te tegenstander uitermate hard het net raakte met slaan, en er niet gefloten werd, en ongeveer 10 seconden later hetzelfde aan onze kant gebeurde, en ook niet gefloten werd ;). Uitslag deze set, 25-13. Was weer een mooie wedstrijd.

Scribere est agere.

Tobias