U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 maart 2010

FIVB World Tour belooft veel moois


Over het algemeen presteren de Nederlandse internationals uitstekend in de diverse buitenlandse competities. En dat belooft veel moois voor de FIVB World League, die in het begin van komende zomer al weer op het programma staat. Zou Oranje in staat zijn om topteams als Brazilië, Bulgarije en Korea te verslaan?

Vorig jaar was de rentree van de Nederlandse ploeg op het hoogste podium succesvol. Olympisch kampioen Amerika werd verslagen en sfeer tijdens de thuiswedstrijden in Eindhoven, Rotterdam en Apeldoorn was uitstekend.

Ook dit jaar vormen deze drie steden het decor voor de wedstrijden van wereldniveau. In het Apeldoornse Omnisport neemt Oranje het op 19 en 20 juni op tegen de Europese grootmacht Bulgarije. Tegen deze ploeg kon Nederland vorig jaar op twee belangrijke momenten niet winnen, maar de jonge formatie van trainer Peter Blangé heeft zich inmiddels verder ontwikkeld en maakt op eigen bodem wellicht meer kans.

Minstens zo spectaculair is een week later de komst van wereldkampioen Brazilië naar Rotterdam. De nummer 1 van de wereldranglijst neemt het op 26 en 27 juni op tegen de mannen van bondscoach Peter Blangé. Dat betekent dynamische en temperamentvolle topsport in een prachtig sportpaleis.

Op donderdag 8 en vrijdag 9 juli speelt Nederland de laatste groepswedstrijden in Eindhoven tegen Zuid-Korea. Na het Bulgaarse geweld en de Braziliaanse explosiviteit zullen de liefhebbers in de lichtstad kennis kunnen maken met een geheel andere speelstijl. Het Koreaanse aanvalsspel is razendsnel en deze Aziaten zijn meesters in de veldverdediging.

Bestel nu al kaarten voor de World League 2010 en klik hier.