U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 maart 2010

Heren 2 behaalt reglementaire 0-4 overwinning


Zaterdag 27 maart Langhenkel Orion Heren 7 – Tornax Heren 2

Uitslag: Reglementaire 0-4

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 18:

‘Weer een stapje dichterbij’

Nu was de stand als volgt. Longa stond 1 punt achter op ons, met een wedstrijd meer. Dan spreek je dus van een voorsprong van VIRTUEEL 6 punten. Longa had vandaag geen wedstrijd, wij wel. Tijd om die virtuele punten ook op ons conto te schrijven. En daar hadden we dan ook een goeie tegenstander voor. Orion Heren 7 namelijk. De jonge jongens die ergens onderin deze klasse vertoeven.

We moesten het vandaag wel stellen zonder Pieter, die ziek is. Maar verder zagen we het wel positief in. Verder ging alles een beetje vanzelf. Bij het inslaan echter stuitte ondergetekende en de spelverdeler van dat moment, codenaam tommy, op een bepaald syndroom. Namelijk dat er alleen bij ondergetekende, geen bal aan kwam, heel bijzonder. Nou dat begint lekker. Ahum.

En lekker beginnen was der eigenlijk helemaal niet bij vandaag. Tornax Heren 2 was Tornax Heren 2 niet vandaag. Het liep allemaal heel onzeker. Sommige maakten zelfs een uitgebluste indruk. En dan duid ik natuurlijk op niemand anders dan mijzelf. En als er dan tijdens de 1ste set ook nog even de zaal doorgekeken wordt. En dat er mensen tot de conclusie komen dat ‘die nummer 10 van de dames van Orion op het veld ernaast ook wel een lief gezichtje heeft’. Dan begrijp je dat er heel wat scherpte mist. Maarja scherpte of niet. Uiteindelijk werden er toch nog vrij gemakkelijk wat puntjes ingetikt, wat er voor zorgde dat de eindstand nog steeds 12-25 werd.

Het werd alleen niet beter. Het spel werd nog een tikje zwakker. Het was geen ‘niet helemaal’ situatie, maar meer een van ‘helemaal niet’. Maarja de set werd dan toch gepakt met iets van 17-25.

U kunt al merken aan de ondertoon dat ik er niet echt van genoten heb. En raad is. Het werd nog erger. De 3e set moest ook nog gespeeld worden zelfs. Miscommunicatie, onnodige persoonlijke fouten, veel service fouten. Een waar fouten festival. En als een scheidsrechter in dienst dan ook de jongens van Orion nog meent te moeten vertellen dat ze goed aan het ballen zijn. Dan draai je toch ff gauw een realiteits-check. En dan trek je de conclusie dat het gewoon Tornax Heren 2 is wat belabberd staat te volleyballen. En dan moet de knop om, zelfs als je weet dat je zelf totaal niet lekker in je vel zit. En de knop ging om. Rond de 14-14 of iets dergelijks, werden we weer wakker. Orion had de hele set steeds puntjes gesprokkeld. Maar toen was het afgelopen. Het speelkwartier was over. Aan de andere kant van het net stonden namelijk 6 getergde mannen, waarvan eentje nog ff iets chagrijniger dan de rest. De set werd vervolgens in een opslag serie uitgeserveerd. Even druk op de ketel. Afgelopen met het gedoe. 14-25

Het ergste leek toen achter de rug. Het bleek ook zo te zijn. De 1ste punten in de 4e set waren dan ook meteen voor ons. Of nou, eigenlijk voor Aad. Die met zijn kilometers hoge blok de 1ste 3 a 4 punten opeiste en vervolgens ook nog de 1ste aanval intikte. Het verzoek was dan ook of hij nog even een balletje wou overlaten voor de rest. Afijn de 4e set was al gauw gespeeld. Tussentijds werd ook nog even opgemerkt dat ‘de nummer 8 van de dames van Orion op het veld ernaast, der ook wel mocht wezen’. Het had gelukkig geen nadelig effect op het spel. Toen de kust veilig was kwam Hans ook nog het veld in. En hoe, met een schitterende aanval roste Hans werkelijk zijn 1ste puntje binnen. De 2 gepasseerde buitenaanvallers naast het veld grapten al van ‘Ja kreeg ik maar zulke ballen’. Het was echter gauw over. Al liet het laatste puntje nog even op zich wachten. Uiteindelijk maakte Tommy het laatste punt. Overigens zo’n beetje de 1ste keer in de wedstrijd dat hij een bal sloeg en het net eens een keer niet raakte. Ook een prestatie.

Al met al, en met alle respect voor Orion overigens, was dit een wedstrijd uit de categorie ‘Doe die 5 punten maar gewoon, dan slaan we de wedstrijd wel over’. Maar goed, je moet ook die wedstrijden nog maar gewoon even winnen. En dat dat dan zo moet, tjah, dat is niet humeur bevorderend natuurlijk. Maar het is niet anders. Weer 5 punten er bij.

En volgende week krijgen we Loil op bezoek. En als het zo mag zijn dat we 5 punten in Ruurlo houden. Dan mogen we ons uiteindelijk officieel Kampioen van poule H3F noemen. Maar Loil was dat niet dat ploegje wat ons verschalkte in dat peuterspeelzaaltje, daar in dat gehucht? Jazeker. Maar nu valt ook te zeggen dat ze buiten Loil weinig punten pakken. Maar goed, je weet het maar nooit!

Overigens nog een bedankje naar het meegereisde publiek. Dat ze toch hun middag opgeofferd hebben voor dit wedstrijdje. Ik hoop dat de tribune op 10 April ook vol zit. Als we aantreden tegen het net genoemde Loil. Op naar het kampioenschap.

Groetjes,

PP