U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 april 2009

Meisjes B Kampioen!


KSH – Tornax
Stand: 0-4

Meisjes B1 kampioen in Harreveld KSH - Tornax  0-4 setstanden: 5-25, 18-25, 17-25, 7-25.

 

De wedstrijd KSH meisjes b1 tegen Tornax meisjes b1 stond op het programma. Aanvang stond gepland om 13.00 uur . Tornax had nog 2 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen. Dus de meiden werden op scherp gezet om er een goede pot van te maken.
Er werd sterk gestart. de 1e  set werd gewonnen met 5-25. Bij deze score moet vermeld worden dat Renate Eenink 22 maal heeft opgeslagen, wat een record voor de vereniging inhoud.
De 2e  set ging even moeizaam omdat de 1e set te makkelijk ging. Maar toen kwam het team gevoel terug en werd er wat beter samen gespeeld. We speelden meer in drieen en er werd eindelijk gesmasht door Lotte Wossink en Iris Coenraad. Deze set eindigde in 18-25. Het kampioenschap was binnen, maar we hadden ons als doel gesteld om 5 punten binnen te halen.
Dus de 3e en de 4e set moesten ook gewonnen worden. De 3e  set begonnen we ongeconcentreerd, dus was er wederom weer coachwerk te verrichten om weer in ons spel te komen, wat gelukkig op tijd lukte, zodat we deze set met 17-25 wonnen.
Voor de laatste set werd er gekozen om alle speelsters te laten spelen, met als opdracht om deze set de tegenstanders onder de 10 te houden. Dit kregen de dames ook voor elkaar door goede set ups van Lotte van Duren , Tara Ramuzat en Romy Ottens en het goed afmaken en verdedigend werk van Inge Kleykamp, Sharon van der Kraats en Janine Onstenk. Eigenlijk was dit een echte team prestatie en we wonnen dus ook met 7-25. De 5 punten waren binnen en dat geeft toch meer glans aan het kampioenschap, we hebben  nog 1 wedstrijd te gaan. Volgende week spelen we in Ruurlo tegen Gemmini. We hopen het seizoen af te sluiten met een 4-0 winst dan blijven we ongeslagen en daar gaan we voor.

Willen jullie de KAMPIOENEN aan het werk zien? Kom dan volgende week om 12.15 uur kijken in de sporthal van Ruurlo.


Meiden proficiat en bedankt voor jullie inzet dit seizoen.

Wij willen Ruud Derksen ook bedanken voor de trainingen die hij heeft gegeven ( dus ook een beetje kampioen )

Jan Alle Wijma- Trainer

Gerrit Onstenk- Coach