U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 maart 2010

Startkabels slepen heren 1 erdoor


Om 14.00 was voor Tornax 1 aan de orde de wedstrijd tegen het als vijfde geklasseerde Wevoc 2. De voorbereiding op deze ontmoeting beloofde weinig goeds: het team kende afgelopen week zoveel zieken dat het vrijwel onmogelijk bleek om je af te melden bij een speler die wel in staat was om de training te bezoeken. De enige die fit de wereld inkeek was Altwin … maar die kon op zaterdag niet meedoen omdat zijn baas het nodig vond om een nieuw bedrijfspand te openen (hoezo crisis?). Er zat voor degenen die de Tornax-eer moesten verdedigen weinig anders op dan zich klem te eten in de aspirine, ibuprofen en allerlei andere middelen die in de handel te krijgen zijn maar (nog) niet op de dopinglijst rijken.

Om 12.30 uur precies vertrok een indrukwekkend gezelschap in twee auto’s (meer dan genoeg) naar Westervoort. Onder zeer luide muziek werd ingespeeld. Daarbij valt te vermelden dat onze vraag of de muziek ook iets zachter kon worden gezet van Westervoortse zijde werd gepareerd met het antwoord dat dat niet tot de mogelijkheden behoorde omdat de muziek ook aan de andere kant van de sporthal hoorbaar moest zijn. André’s best wel zinvolle opmerking dat ook aan die andere kant van de hal dan toch vast wel een stopcontact beschikbaar zou zijn, werd genegeerd. Het resultaat was dat we met een piepje in onze oren aan de eerste set begonnen

Dit weerhield het Tornax-sextet er echter niet van om wel direct het heft in handen te nemen en de set met 17-25 af te sluiten voordat het nonchalant spelende Wevoc er erg in had. Pas in de tweede set kwamen de best wel lange mannen een beetje op stoom. Zij vonden het zelfs nodig om Benny een bal op zijn oog te timmeren zodat het gezichtsvermogen van speler CFD1M35 tijdelijk van slag was. Een 25-15 verlies in deze set was niet te voorkomen

De derde set werden de rollen weer omgedraaid. Door goed serveren en het spelen van vele tactische ballen stond er uiteindelijk een 24-26 score op het bord. Wevoc, dat met elf spelers maar net op het wedstrijdformulier paste, kon echter putten uit vers bloed en wist daarna de vierde set met 25-20 binnen te slepen.

Voor de vijfde set werden voorzorgmaatregelen getroffen. U zult het niet geloven maar we hadden uit de auto zelfs startkabels meegenomen om onze energievoorziening te waarborgen. Niemand heeft kunnen waarnemen dat dit instrument als sportmedische noviteit toepassing heeft gevonden (het kan dus best zijn dat dat wèl is gebeurt), maar het viel wel op dat Tornax de vijfde set goed opgeladen van start ging. Aan het einde van de set betaalde dit zich uit in een 13-15 stand en een 3-2 overwinning. De drie punten werden samen met de startkabels in de auto’s geladen en naar Ruurlo overgebracht.

’t Is voor het team zaal om goed uit te rusten van de inspanningen omdat er aanstaande woensdag en zaterdag al weer wedstrijden op het programma staan. Daarna volgt nog een zaterdagse wedstrijd met vrijwel direct daarna een wedstrijd op de maandagavond. U ziet het: zelfs de Nevobo probeert ons met VIJF wedstrijden ZEVENTIEN dagen uit te putten met een wedstrijdschema dat voor 40+-ers eigenlijk niet verantwoord is. Wij hebben echter een gouden tip voor iedereen die zich voor dit probleem geplaatst ziet: neem altijd startkabels mee!