U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 maart 2010

Meisjes B1, zaterdag erop of eronder!


Afgelopen zaterdag speelden we tegen Longa en de opdracht was eenvoudig: Winnen en liefst zo dik mogelijk. Alleen dan zouden we zicht houden op het kampioenschap in de Hoofdklasse.

Nu staat Longa niet echt hoog op de ranglijst, maar dat zegt niets. Kregen we 2 weken geleden ook niet tegen een laagvlieger een nederlaag aan onze broek ?

Maar goed, we waren goed voorbereid en vastbesloten om  zoveel mogelijk punten mee terug te nemen naar Ruurlo. Romy was nog steeds geblesseerd en Sharon had een groot familiefeest, dus we reisden met 7 speelsters af naar het volleyballbolwerk in Lichtenvoorde.

Omdat twee van onze spelverdeelsters er niet bij waren, speelde Janine als spelverdeelster. Zo multifunctioneel als ze is, deed ze dit erg goed. Toch stond het na 2 sets 1-1 en de druk stond dus nog steeds behoorlijk op de ketel. De opdracht was immers zoveel mogelijk punten meenemen naar Ruurlo om zo een goede uitgangspositie te creeeren voor het kampioenschap. Gelukkig wisten we set 3 en 4 ook te winnen. 3-1 winst en 4 punten erbij. Genoeg of niet?

Dit hing af van de wedstrijd D.V.O. - Gemini ofwel tussen de nummers 2 en 3. De hele avond achter de computer gezeten om de uitslag af te wachten. Pas op zondagochtend stond echter de uitslag op de site van de NEVOBO. D.V.O. heeft zijn plicht gedaan en met 3-1 van nummer 2 Gemini gewonnen. Eigenlijk de uitslag waar we op hoopten. De stand is nu als volgtL

1. Tornax      9 - 30

2. D.V.O.      8 - 27

3. Gemini      8 - 26

U ziet het al, spanning ten top. En om het nog mooier te maken, aanstaande zaterdag spelen we tegen D.V.O. Goede rekenmeesters wisten me te vertellen dat we met 3-1 moeten winnen om ervoor te zorgen dat D.V.O. ons niet meer kan achterhalen. Zijn we dan ook kampioen? Dat hangt af van wat Gemini doet in de laatste twee wedstrijden. Gemini moet nog 2 keer uitspelen, waarvan de laatste wedstrijd bij de nummer 4 Dash. Het lijkt dus logisch te veronderstellen dat zij in die twee wedstrijden nog wel wat laten liggen (Gemini haalt thuis de punten en laat uit veel liggen). Het kan dus nog wel, maar we zijn afhankelijk van Gemini en moeten zelf zorgen voor winst tegen D.V.O.

Zaterdag is het dus erop of eronder voor de meiden van B1. We spelen een kraker van jewelste en dat op onze laatste wedstrijddag. Kaarten zijn nog verkrijgbaar, maar wees snel. We verwachten een grote supporterschare van Ruurlose kant in de nu al beladen wedstrijd.