U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

31 maart 2010

Heren 1 loopt warm in Doesburg


En zo sta je op een woensdagavond klaar voor vertrek richting Doesburg. Net als Feyenoord was het aan de heren van Tornax om een duel in te halen dat eerder in het seizoen geen doorgang kon vinden vanwege overmatig actieve weergoden. De gladheid maakte namelijk dat wij ons begin februari op het laatste moment moesten afmelden voor deze uitwedstrijd. De wegen waren in ieder geval in Ruurlo omgevormd tot ware ijsbanen en er dreigde een tekort aan strooizout. Dat van dit laatste eind maart in ieder geval geen sprake meer was, zal u duidelijk worden aan het eind van dit relaas.

Tommy en Luuk vergezelden ons op onze tocht naar de mosterdstad. Samen met Benny zagen zij de rest van hun reisgenoten op gedisciplineerde wijze de eerste set binnenslepen met 22-25. In een spookachtige atmosfeer trokken de taaie tegenstanders de stand weer gelijk door de tweede set op hun beurt ook met 25-22 te winnen. De niet al te hoogstaande wedstrijd kreeg zo af en toe een geestig tintje doordat de scheidsrechter in technisch opzicht vrij veel toeliet. Het moet gezegd dat hij hierbij geen onderscheid maakte tussen het thuis- en het uitspelende team zodat ook in dit opzicht alles in evenwicht bleef.

De derde set betrad Benny het strijdperk, niet veel later gevolgd door Luuk. Deze set hobbelde naar een 23-25 toe en het bleef dus een wedstrijd die nog alle kanten op kon gaan. In de vierde set ging ook Tommy een toontje meeblazen. Door met z’n allen net genoeg goed te doen, bleek dit met 22-25 de laatste rondgang van deze wedstrijd te zijn. Met zeer krappe eindstanden was een 1-3 overwinning op een erg lastige tegenstander een voldongen feit.

Boven in de kantine wachtte ons echter de grootste verrassing van de avond. De kantinemevrouw had namelijk een verrassing in petto voor al haar klanten: een grote schaal met gekookte eieren die zij elk jaar traditiegetrouw aanbood in de week voor Pasen. Bij deze traktatie presenteerde zij … een zoutpotje. Als we in februari hadden geweten dat dit goedje tot de standaarduitrusting van deze sporthal hoorde, dan hadden we misschien nog overwogen om ondanks de toen heersende gladheid naar Doesburg te vertrekken.