U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

3 april 2010

Jongens B blijft in de race om de titel


Titel nog te komen

 

3 April, 2010

Tornax JB 1 - GeKoMo Rivo JB1                            4-0

Het einde van het seizoen nadert met nog 2 wedstrijden te spelen nadert dit seizoen zijn climax, alhoewel climax een groot woord is. Natuurlijk staat “Het B Team” al weken lang onafgebroken bovenaan de lijst, niks aan de hand zou de gemiddelde toeschouwer denken, Echter alles is er bij gebaat om vandaag een 4-0 overwinning te behalen. De concurrentie zit ons namelijk al weken achtereenvolgend op de hielen.

 

De oplettende lezer (ja daar reken ik ook u tot) heeft met ingang van de 2de helft van het seizoen 2009-2010 een noemenswaardige verandering van redactieleden kunnen opmerken, deze lezer zal dan ook weten dat er een wisselwacht tussen 2 zeer bekwame journalisten achter deze nieuwe overeenkomst schuil gaat. In de regel doe ik (Rien G.H. Wolsink. red) de ene week het verslag en de daaropvolgende week doet mijn zeer gewaarde collega Tobias het verslag. Nu staat er dus in de eerste regel van dit stukje tekst —laten we het gerust een artikel noemen- dat er nog 2 wedstrijden te gaan zijn, namelijk de wedstrijd betreffend dit verslag en die van volgende week (de kampioenswedstrijd) ,wat dus automatisch betekend dat dit mijn laatste documentatie van het seizoen 2009-2010 is. Maar niet getreurd, om dit bedroefde bericht goed te maken zal dit artikel meer woorden bevatten dan dat de vorige deden. Laten we het een Jubileum uitgave noemen, met her en der verspreid door het artikel wat citaten om nostalgie in de hand te werken. En hopelijk, als de tendens na de competitie wat is gaan liggen, komt er een mooie bundel bij u in de Bruna ter beschikking.

Maar genoeg daarover, vandaag werd er immers ook een wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd die we verplicht waren met 4-0 te winnen. Gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst, waar ik de vorige keer een vergelijking met FC Twente en RKC Waalwijk maakte, dit was ook vandaag weer van toepassing. Maar de heenwedstrijd in Rietmolen werd door ons maar moeizaam gewonnen, met 2-3. Maar vandaag zou alles anders zijn, dit feit werd ook versterkt door de verandering van het veld waar wij op speelden. (Nee dit is geen smoesje om een eventuele nederlaag af te kunnen schuiven op het veld.) In plaats van het veel door ons gebruikte veld 3 maakte wij vandaag ons optrede op veld 1. Nadat we het veld hadden opgezet en we klaar waren om in te lopen concludeerde ik het volgende (citaat) “Er mist nog een ding…..JAN” Maar ook Jan zou zich snel bij de hoofdmacht voegen om samen met de rest van de 3 koppige technische staf de tactische ondertoon te belichten.

Maar al onze goede voornemens voorafgaande aan de wedstrijd, waar jan er nog even op wees dat we ze deze keer zeker niet moesten onderschatten, konden met ingang van de 1ste set gelijk de prullenbak in. Ons spel was eerder statisch dan vloeiend en geen enkele bal leek klaar te zijn voor een harde knal binnen de lijnen van Rivo. De eindscore van de eerste set werd dan ook na een lange en soms pijnlijke periode neergezet, 25-23 voor Tornax, daar hadden we het toch bijna weer weggeven.

“Houd je Kop erbij”

De 2de set, tijd voor verbetering. Ons spel liep in deze set een stuk beter en de aanval resulteerde nu vaker in een mooie aanval en je kon ook aan ons merken dat we nu wat meer los kwamen. Waar wij minder fouten gingen maken, werkte dit aan de andere kant van het net juist averechts, de tegenstander begon wat meer fouten te maken waardoor wij het dus eigenlijk makelijker kregen. De eindstand van deze set was dan ook 25-19 in het voordeel van Tornax.

“Niet bang zijn, gewoon SLAAN”

In de 3de set was het zelfde weer het geval als in de 2de set. Wij speelden beter en Rivo maakte fouten. Zo af en toe was er zelfs weer ruimte voor een ouderwets, mooi, subtiel, geplaatste ROTKNAL binnen de lijnen van Rivo, en ik hoef u niet uit te leggen(of is het nou uit liggen?) dat dit zeer bevredigend werkt. Eindstand 25-16.

“Attent blijven!”

De 4de set was reeds aangebroken, nog maar een set en we hadden onze doelstelling -ja, ook op dit niveau is er ten alle tijden sprake van een doelstelling- bereikt. Ook al hadden we gewoon een 4-0 nodig, toch kon je merken dat niemand er eigenlijk meer zin in had, Wij niet, te tegenstander niet en het publiek niet. Iedereen had zoiets van: Kunnen we niet gewoon de 4-0 op het wedstrijd formulier schrijven? Maar, bureaucratisch als we zijn moest deze set gespeeld worden. Hier en daar werd het spel wat losser, ballen vlogen vaker uit dan in de voorgaande sets en eerlijkheid bied te zeggen dat Jan nog 1 keer heeft ingegrepen, want ze kwamen nu toch wel erg dicht bij (17-12) en hoop doet leven nietwaar? Maar ook deze set werd door Tornax gewonnen en de 4-0 overwinning was een feit. Nu rest ons nog 1 ding, minimaal 3 sets pakken in de volgende thuiswedstrijd tegen Wivoc, en het kampioenschap binnenslepen.

Groeten,

Rien Wolsink