U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

3 april 2010

Dames 1 pakt netjes 5 punten


Zaterdag 3 april kwam dames 5 van Longa bij ons op bezoek. Deze dames staan op plaats nummer 10, dus deze moest zeker gewonnen worden. Onze competitie heeft niet heel veel spanning meer; kampioen of promotie zit er voor ons niet meer in. Daarentegen zijn we wel in een heftige strijd om plaats drie en vier beland. De dames van Boemerang staan nu 3 punten achter ons op plaats vier. Helaas komen wij de ongeslagen kampioen nog tegen. Om zeker te zijn van een ‘podium’ plaats moet dus alles gewonnen worden.

Allereerst staat dus Longa op het programma. De selectie van Dames 1 was helaas niet helemaal compleet, omdat Maria er niet was.

De eerste set begonnen we met een opslag en zo konden we meteen beginnen met een kleine voorsprong. De eerste set hebben ze het ons niet heel lastig gemaakt. De voorsprong kon door ons worden uitgebreid door de goede afwisseling van geplaatste ballen en goede aanvallen. Aan het einde van de set stond er 25-14 voor ons op het bord.

Met dezelfde opstelling begonnen we de tweede set, om zo de set met het zelfde gevoel verder te gaan. Echter kwamen we deze set een beetje in een dipje terecht. De pass verliep niet zo als we zouden willen en er werden ook veel opslag fouten gemaakt. Gelukkig wisten we ons op tijd te herpakken en konden we deze set met winst afsluiten: 25-20.

De derde set waren we echt goed op stoom. De aanval liep lekker en er werden weer minder opslag fouten gemaakt. Daarnaast waren we meer attent door het dipje van de vorige set. We waren weer even scherp gesteld. Deze set kon snel worden afgesloten met een winst voor ons: 25-12 was de eindstand.

De laatste set was begonnen wij weer met het maken van onnodige fouten. Er werden zeer veel opslag fouten gemaakt. Daarnaast waren we een stuk minder attent achterin. Na een goede time-out van Marinus konden we ons weer herpakken en sloten we ook deze set af met winst. De eindstand was 25-18.

Deze 5 punten hebben we hard nodig als we de derde plaats willen behouden. Echter moeten we dan nog 2 wedstrijden winnen. Daarvoor moeten we zelf toch wat minder fouten maken. Zeker als we tegen over de kampioen komen te staan. Misschien waren het zenuwen, omdat onze ‘nieuwe’ trainer zat te kijken?

Onze volgende wedstrijd spelen we thuis op 10 april. Dan komen de dames van WIVOC bij ons op bezoek om 16.00. Tot dan!

Groetjes,

Mirjam Laarman