U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 april 2010

HEREN 2 KAMPIOEN!!!


Zaterdag 10 april Tornax Heren 2 – Loil Heren 1

Uitslag: 4-0

Heren 2 Reloaded

Hoofdstuk 19:

‘We zijn de beste van…’

Deel I geschreven op zaterdag 10 april

Vandaag was het dan zover. Wij(Tornax heren 2) konden kampioen worden. Enne niet om het een of ander. Maar dat is ons gelukt ook. Daarover straks meer. Maar we hebben het dus geflikt. We hebben zo’n beetje het hele seizoen bovenaan gestaan. En nou kan ik me wel gaan gedragen als Louis van Gaal. En gaan opnoemen waar we allemaal de beste zijn. Maarja, dat vind ik ook weer zo overdreven… ach ja, waarom ook niet. WIJ ZIJN DE BESTE VAN, Lichtenvoorde, Lochem, Duiven, Loil, Vorden, Warnsveld, Zevenaar, Doetinchem, Gaanderen en Hengelo.

Hihi.

En om het dan toch maar even over de wedstrijd te hebben. Loil heren 1 was vandaag de tegenstander. En tjah Loil, wat zal ik er over zeggen. Het is het enige team wat mag zeggen dat ze alle thuis wedstrijden gewonnen hebben. Eerst versloegen ze Avanti in eigen huis, vervolgens waren zelfs wij aan de beurt. Wij verlieten Loil met een 3-2 nederlaag. De jongens van Longa moesten vervolgens keihard lachen. Een flinke maand later ging Longa zelf ook op de plaat in Loil. En uiteindelijk moest Reflex ook hun meerdere erkennen aan Loil Heren 1, in het kleine zaaltje in dat kleine plaatsje, daar ergens tussen Didam en Doetinchem. En dat bleek het ook te zijn. Dat kleine zaaltje, wat alle teams in deze competitie nekte.

Buiten Loil maakte Loil heren 1 niet zo heel veel. Maarja, wat voor zekerheid heb je daaruit. Het kon maar zo gebeuren dat Loil nog een puntje uit Ruurlo mee zou nemen. En dat mocht dus net ff niet gebeuren. Wij stonden voor vandaag 6 punten voor op Longa, met nog 2 wedstrijden te spelen. Wij moesten dus met 4-0 winnen, om zeker te zijn van ons kampioenschap.

En daar kunnen we verder kort over zijn. Lijkt me verder ook maar beter. Niet dat wij slecht hebben staan ballen. Nee dat eigenlijk helemaal niet. Het ging best wel behoorlijk. We hadden zo nu en dan wat zwakkere momenten. Maar al met al was het wel verdienstelijk, en we hebben de concentratie ook goed kunnen vasthouden. Ondanks de nodige zenuwen. Nee het probleem was als volgt. Wij zijn kampioen, en dat gaat gepaard met de nodige alcohol bevattende dranken(lees VEEL bier). En daardoor is mijn tekstschrijvende(lees typende) vermogen enigszins beperkt. En daardoor lijkt het me beter om het niet zoveel over de wedstrijd te hebben. Dan moet ik namelijk te veel typen. En dat is nu toch wel een beetje moeilijk. Overigens heb ik nog wel zwaar respect voor de nr. 4 van Loil. Als ik op een dusdanige leeftijd zou zijn als die man. Dan zou ik niet meer in en veld gaan staan, tegenover een stel jongemannen van het kaliber Tornax Heren 2.

En tjah. Het was allemaal gedaan toen we in de 1ste en 2e set wonnen met 25-16, vervolgens de 3e set afsloten met 25-11, en uiteindelijk de 4e set afsloten met 25-13. Waarna wij met zo’n allen richting het toegestroomde publiek doken. En ons kampioenschap vierden. Bekertje, bloemen, tissues(voor de eventuele tranen van geluk) en kinder champagne smaak appel en aardbei. Gelukkig hadden wij ook nog een kratje Grolsch in de kleedkamer staan. Daar zijn we ook aan begonnen. Maar pas nadat we alle felicitaties van de 1000 man en vrouw toegestroomde publiek in ontvangst genomen hadden. Uiteindelijk hadden we alle handschuddingen en kusjes in ontvangst genomen. Vervolgens werd er nog wat gevierd in de kantine. En uiteindelijk in de kleedkamer. Daar waar de kurken van de (kinder)champagne schoten. Het zo dus ook maar zo mogelijk dat de bende een beetje plakkerig is en zo. Maar dat was ik niet! Verder hebben we nog een poging ondernomen om al het warme water op te maken. En volgens mijn bronnen was het gezang(zeg maar geblèr) nog in de zaal hoorbaar. Vervolgens werd het feest wederom voortgezet in de kantine. Waar we tijdens het nuttigen van een drankje(of meer dan 1) ook nog toekeken hoe de onzen in de zaal het deden. Daar waar wij unsere Björn en unsere Luuk nog in het veld zagen staan bij heren 1. Die laatste toevallig met 4 bier achter de kiezen, maar dat ging hem goed af, is niemand opgevallen. Verder nog even zitten nagenieten. Van de wedstrijd en van het immense aantal supporters wat een kijkje kwam nemen. Hiervoor waren er ook wat tribune’s door geschoven. En die zaten helemaal vol en dat zie je nou ook niet zo vaak in Ruurlo.

Nu onderbreek ik trouwens mijn verslag. Over ongeveer een half uur wordt ik verwacht bij de tapperij. Ik hoop op Zondag middag 11 april dit verslag voort te zetten.

Deel II geschreven op zondag 11 april

Nu zult u vast denken. Wat hebben die jongetjes uitgevreten op de avond na de wedstrijd?

Toen ik gisteren het schrijven van mijn verslag staakte(wat trouwens heel verstandig was, heb het zonet terug gelezen, phoe phoe) was het ongeveer 8 uur ’s avonds. Een half uur voordat de gehele selectie zich zou gaan melden bij de Tapperij. Daar waar ook afgevaardigden van heren 1 aanwezig waren, daar waar sommige van die papa’s nog verplichtingen hadden. In de zin van het in bed leggen van de kinderen. Dat geen wat snel geregeld was na een telefoontje met mama. Zo makkelijk gaat dat. En later op de avond was er ook één enthousiaste dames 1 speelster. Al met al was het lang gezellig en onrustig in Ruurlo. Daar waar de kannen met bier nauwelijks aan te slepen waren.

En uiteindelijk waren alle ,bob’en, bobben, bopperts, bob’s, of hoe je het meervoud van BOB dan ook maar wil schrijven ook aanwezig. Waardoor we konden vertrekken naar de Radstake. Wat daar allemaal gebeurde, kan ik niet meer helemaal goed en gedetailleerd uitleggen. Iets met feeststemming,’OP DE KOP NOAR HUUS HEN’, veel we are the champions en veel KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN OLÉ OLÉ ETC ETC. Het feest was dubbel zo groot toen de andere kersverse kampioenen(jongens B) ook aanwezig waren.

‘Het bleef nog lang onrustig’ zullen we dan maar zeggen.

Volgende week wacht ons nog de ontmoeting met de hekkensluiter, D.V.O. En daarvoor nodig ik u bij deze alweer uit om te komen kijken. In Hengelo om kwart over 5. Want wij hebben nog een kleine verrassing in petto.

Hierbij wil ik ook nog even iedereen bedanken die een aandeel had in dit kampioenschap. Dus als je je ook maar een beetje aangesproken voelt. Bij deze.

Bedankt (voor de bloemen).

Wees gegroet,

PP Pr-chef van de kampioen in de Heren 3e klasse F.