U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 april 2010

Mini Tornax 1 en 2 staan voor stunt.


Afgelopen zaterdag 10 april moest Tornax 1 het doen zonder de vaste spelers Daan Wubs (familiefeest) en Anouk Hulshof (armbreuk). Toch moest tegen de hekkensluiter van de poule Boemerang 1 uit Eibergen een prestatie neergezet worden. Met twee talenten uit team mini 2 Zoë Pompe en Daniek Wesselink mocht het team de wedstrijd in. Dat beloofde veel spektakel.

De spelers waren wel op tijd in de sporthal maar toen ze de zaal binnenkwamen was het net opzetten, lijnen plakken, scheidsrechtersstoel en banken neerzetten al voor hen gedaan. Dat is toch niet de bedoeling mini’s. Dat doen we met elkaar.

Dan maar extra hard aan de gang met inspelen maar ………… er is nog geen scheids. De lijst in de hal brengt uitkomst, maar die scheids had op de website gezien dat ze niet hoefde te fluiten. Gelukkig kunnen we binnen de vereniging altijd terugvallen op in dit geval jeugdleden die altijd wel iets extra’s willen doen. Scheids Bas brak een bezoekje af, spoedde zich naar de sporthal en klom op de bok. We konden gelijk beginnen.

In de eerste set lieten Zoë en Daniek zien dat ze dit niveau ook wel aankunnen. Ze stonden hun ‘mannetje’ in het veld en lieten mooie ballen in de hoeken van het veld zien. Met goed volleybal en een stevige serie aan opslagen trok het sterrenteam van Tornax de set makkelijk naar zich toe. De uitslag was 25-13.

De tweede set begon wel goed maar ook Boemerang liet al gauw zien dat ze ook konden volleyballen. Een goede bovenhandse opslag van één van onze gasten maakte het voor onze spelers best wel lastig. Toch werd op tijd weer een goed ritme opgepakt. De opslagen kwamen weer, het veldspel werd weer beter en puntje voor puntje gingen we naar onze setwinst van 25-18.

De derde set werd een aantal zaken goed doorgezet. Dat er fanatiek werd gespeeld bleek wel uit een ralley halverwege de set waarbij de bal wel 15x over het net ging terwijl er over het algemeen wel in drieën werd gespeeld. Een leuk spektakel om naar te kijken en van te genieten. Ook deze set werd gewonnen en met 25-15.

In de laatste set mochten er geen fouten worden gemaakt. We moesten zorgen dat de hele buit binnen was. Dat ging ook gebeuren want deze set werd met 25-14 gewonnen.

Met de training van donderdag werd al aangegeven dat team 2 met de huidige stand naar het eind toernooi in Lutte mag op 22 mei 2010. Maar in de wandelgangen werd gefluisterd dat in de poule van Tornax 1 ook een aantal teams zitten die een dispensatie speler op de lijst hebben en dus niet naar het eindtoernooi mogen. Heeft dit ook gevolgen voor ons Tornax 1? Hoeveel punten moeten we dan nog verzemelen? Of moeten we donderdag gewoon winnen van Dynamo en kijken wat ervan komt? We moeten gewoon een goede wedstrijd neerzetten in Neede a.s. donderdag en daarna kijken we verder. Volgende week moet alle bekend zijn. U hoort van ons ………….!