U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

17 april 2010

Heren 2 wint met fantasie opstelling


Zaterdag 17 april 2009 D.V.O. Heren 4 – Tornax Heren 2

Uitslag: 0-4

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 20:

‘Het was… bijzonder’

Zo schrijf je heel blij dat het seizoen uiteindelijk begonnen is. Zo schrijf je dat je de beste bent, van..(u kent het rijtje). En dan begin je met het schrijven over de laatste wedstrijd van het seizoen. De laatste alweer. En wel tegen de hekkensluiter D.V.O. Heren 4.

Om een uur of 4 stonden wij klaar om te vertrekken naar Hengelo. Één probleem. Bart van de Jongens B zal vandaag een potje meeballen. Alleen hij was, net als Jesse overigens, in geen velden of wegen te bekennen. Na een paar telefoontjes, werd de positie van beide heren bepaald. Bart was onderweg en bijna ter plekke. En Jesse zei iets over ‘HEEEUHHH VOETGANGER WHA WHAA BLA BLA 4 UUR IS VROEG JONGUH, GA FIETSEN JONG VOETGANGER, WEETJE HOE MOEILIJK DAT IS.’ Naar wat ik van mijn mede kampioenen gehoord heb, was het fietsen vorige weekend redelijk moeizaam gegaan voor onze Jesse. Afijn, dat heb je wellis.

Even over de wedstrijd. Het spelletje was al gespeeld. D.V.O. had naar eigen zeggen een dramatisch seizoen achter de rug en ons verhaal is bekent. En wat doe je dan? Ja gekke dingen. We gooien het even helemaal om. Zo wou Hans 4 sets BEGINNEN, Jesse ging op buiten spelen, Luuk ging op midden, Tommy ging als libero spelen, Bart diagonaal met de spelverdeler en de spelverdeler, juist, dat was ik! Ik had vandaag de taak om als luchtverkeersleider te fungeren en de luchtmacht van Tornax Heren 2 aan te sturen. Net zoals mijn collega’s op Schiphol, die nu nou ff iets minder te doen hebben. Iets met een aswolk of zo. Schijnbaar hebben ze afgelopen week Sugar Lee Hooper gecremeerd en uitgestrooid in Ijsland.

Afijn, daar waar sommige onder ons heel sceptisch waren over deze fantasie opstelling(ik zal geen namen noemen Björn, oeps). Begon deze gelegenheidssamenstelling niet slecht aan de wedstrijd, of het lag niet aan ons. Overigens, een puntje van aandacht. Nou kregen wij voor de wedstrijd al een excuus voor de scheidsrechter. Dat hoort u goed. We werden door het thuis spelende team gewaarschuwd voor de scheidsrechter. Bijzonder. De 1ste set duurde verder niet lang. Een beetje service druk was afdoende en anders werden de aanvaller ook regelmatig gevonden. 7-25 was het resultaat.

In de 2e set ging Bas op buitenspelen. Nog zo iets bijzonders. Al met al was het een stuk rommeliger. Maar het grappigste was toch wel.. de scheidsrechter. Er werd mij verzocht om even te vertellen over dat geen wat wij aanduiden als een ‘Fred momentje’. Hans was aan opslag, al een klein tijdje, ik vond Hans gisteren trouwens erg goed. Maar op een gegeven moment presteerde Hans het om de antenne te raken, waarna de bal via de antenne en het net alsnog in het veld van D.V.O. viel. Wat er toen gebeurde, was wel heel bijzonder. Zonder aarzelen kende de scheidsrechter het punt aan ons toe. Verbaasde gezichten aan beide kanten. Dat duurde maar even, bij ons kon er geen lachje onderdrukt worden. En aan de andere kant stonden ze met openmond naar de scheidsrechter te kijken. Die vervolgens toch dubbelfout toekende. Heel bijzonder. De set eindigde verder nog in 13-25.

In de 3e set speelde bas weer gewoon als spelverdeler. En o.a. Luuk weer gewoon op zijn oude plekkie. Tommy, die overigens zijn laatste wedstrijd voor Tornax speelde, maakte zijn debuut als libero. En de rest kon aan de kant de lach niet inhouden. Of vanwege het collegiale gezeik wat de mannen in het veld over zich heen kregen bij het maken van een foutje. 15-25

Sommige mensen hadden in de 4e set nog hoop, dat er toch nog 1 set even serieus gebald kon worden. Maar nadat het hele team+tegenstander+publiek ontzettende in de lach schoot na de 1ste mishit bij een opslag was alle hoop vervlogen. Wat een bende. We zijn dit seizoen kampioen geworden omdat we ons beter konden concentreren dan anderen. We hebben talloze wedstrijden gehad waarin je gewoon echt je kop er bij moest houden, omdat je anders punten zou verliezen. Maar nu leek dit seizoen toch echt, 1 set te lang voor ons. De concentratie was ver te zoeken. Het leek er ook niet meer op dat de kampioen aan het spelen was. De hoeveelheid ongein was ongekend. Het onder een rally uitfoeteren van een libero omdat die aap de bal voor je wil weggappen en mekaar uit staan te lachen als er eentje weer een foutje maakt van epische proporties. Deze 4e set had dat alles. Het werd gelukkig nog niet te gênant. Het werd nog 21-25.

Wat een bende. Maar het is over en uit. Dit was het dan. Niet alleen de laatste wedstrijd dit seizoen. Maar ook de laatste wedstrijd in deze samenstelling(of mocht ik dat nog niet verklappen?)

Het is dus gedaan. Om dit enerverende seizoen nogmaals te vieren werd er ook nog even wat gegeten bij de pizzeria. Wat wel een redelijk tijdje duurde, mag ik eerlijk zeggen.

En ’s avonds werd er in de Radstake ook nog een aantal keer gerefereerd aan de ‘KAMPIOENEN UIT RUURLO’ aangezien daar ook nog 2 afgevaardigden aanwezig waren.

Hiermee sluiten we het laatste hoofdstuk in het 2e deel van het verhaal van Tornax Heren 2.

Het was… ‘Bijzonder’.

Heren, het was mij een waargenoegen.

Ik groet u,

PP Pr chef Tornax Helden 2