U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 april 2010

Regionale Kampioenschappen zeker voor Tornax mini 2.


Al vanaf het begin van de voorjaarcompetitie van niveau 5 timmert Tornax 2 flink aan de weg. Een kampioenschap was wel steeds binnen handbereik maar Dynamo Neede ging er met een minimale voorsprong toch met de prijs vandoor. Tornax mini 2 hield de nummer 3 ver achter zich dus ook hier was een tweede plaats de reden voor de deelname aan de Regionale Kampioenschappen.

Het team bestaat spelers die vorig seizoen nog mini 4 speelden. De meest ervaren speelster is Esli Diepenbroek. Zij speelt vaak heel degelijk en heeft ook wel overzicht in wat er in eigen veld maar ook aan de overkant gebeurd.

Ook Bjorn Oonk is een speler die eraan komt. Hij ziet steeds beter hoe hij de ballen voor zijn mede spelers klaar moet leggen. Bij het in drieën spelen, waarmee de belangrijke bonuspunten te verdienen zijn, speelt hij steeds een belangrijke rol.

Daarnaast speelt Gijs Wensink een stille maar o zo belangrijke rol binnen het team. Gijs heeft een goed ontwikkeling doorgemaakt in het afgelopen seizoen en zijn basistechnieken zijn goed op orde. Gijs, die het team gaat verlaten zal op 21 mei niet meespelen in verband met andere verplichtingen.

Daniek Wesselink is een speelster om goed in de gaten te houden. Niet alleen ontwikkelt zij zich erg goed maar ze kan de ballen in allerlei hoekjes neerleggen. Dit verwacht je niet van zo’n aardig meisje maar ze is verschrikkelijk fanatiek. Elk punt is er één en ze zal je vertellen dat Tornax die punten verdient.

Zoë Pompe startte dit seizoen nog in niveau 4 maar door uitvallende spelers moest er geschoven worden en was Zoë er als de kippen bij om de opengevallen plaats in team 2 in te vullen. En niet zonder succes want Zoë laat haar tegenstander alle hoeken van hun veld zien.

Lara Schepers heeft samen met Zoë de overstap naar team 2 gemaakt. Lara speelt een goed spelletje volleybal en komt steeds duidelijk naar voren. Deze dame heeft wel wat te vertellen en als ze iets wil, dan hoor je dat ook. En ze wil winnen en goed leren volleyballen. Dus Tornax … ook zij komt eraan.

Een talentvol team die dus goede prestaties neerzet. Eigenlijk zonder problemen hebben ze een plek voor zichzelf gereserveerd bij de regionale eindronde in Lutte. Ze moeten daar de kop erbij houden en dan zijn er voor dit team mooie resultaten te verwachten.

Het is natuurlijk leuk om met twee teams naar de eindronde te gaan. Tornax heeft eerder laten zien dat ze bij de eindronde goed kunnen presteren. Dit team staat al een heel jaar onder de bezielende leiding van Mark Wesselink en André Diepenbroek. Zij zullen het team ook op zaterdag 22 mei 2010 begeleiden. Tornax zal ook twee scheidsrechters moeten meenemen om andere wedstrijden te fluiten.

Natuurlijk zouden we het leuk vinden zoveel mogelijk mensen mee te nemen naar Lutte. Van verschillende ouders hebben we al gehoord dat ze graag mee willen voor de broodnodige ondersteuning. Laten we er met z’n allen een feest van maken.