U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 april 2010

Tornax mini 1 door naar regionale kampioenschappen.


Vanaf januari 2010 start de voorjaarcompetitie van niveau 6. Tornax speelt hier in het rayon Berkelstreek. Wie kampioen zou worden was eigenlijk van te voren al bekend. Tornado uit Laren heeft een sterk miniteam met erg veel lengte. Het ging dus om de tweede plaats en die plek ging naar onze mini’s.

Het team bestaat uit een aantal ervaren mini’s. Sander Brokking is al lange tijd een goede speler die naast zijn trainingen op donderdagmiddag ook al meetraint met de jongens B. Ook traint Sander dit seizoen als mini bij de jongens C selectie van de regio Oost van de NeVoBo. Een kleine 2,5 uur extra training.

Lorin ter Bogt heeft dit seizoen een goede stap gezet om een goede speelster te worden. Ze heeft een goede bouw voor een volleybalster en ze is natuurlijk erg enthousiast. Vooral in het tweede gedeelte van het seizoen heeft ze als nieuwe ‘wapen’ haar bovenhandse opslag erbij gekregen.

Binnen elk tam zit er wel een pechvogel. Bij dit team kan Anouk Hulshof. In de voorjaarsversie van de competitie moest zij een flink aantal wedstrijden op de bank blijven zitten. Ze heeft namelijk haar arm gebroken en het is de vraag of ze voor de komende wedstrijden inzetbaar is.

De Benjamin van het team is Daan Wubs. Daan is erg enthousiast en wil graag alle trainingen en wedstrijden van de partij zijn. Daan is volgend jaar nog mini maar hij laat vaak zien dat hij ook goed kan volleyballen. Door de ‘twinkel’ in zijn ogen zien je bij Daan vaak dat het wel goed zit.

Van grote waarde is Maud Haselberg. Zij geeft vaak rust in het team en lost problemen makkelijk op. Natuurlijk heeft ze haar lengte mee en kan ze met een goed gemikte aanval goed verrassen. Zij is dan ook in het voorjaar bij de miniselectie gekomen.

Met dit team zijn dus goede prestaties neergezet. Dit ging vaak heel goed en af en toe wat minder. Deze kanjers zorgden voor het enige gelijkspel van Tornado. Ook Gorssel had dit voorjaar een sterk team maar konden Tornax niet voor blijven. Een mooie tweede plaats. Dit geeft recht om op zaterdag 22 mei 2010 te gaan spelen in Lutte voor de regionale kampioenschappen.

Om de voorbereiding zo goed mogelijk te laten zijn, wordt de mini selectietraining van maandag tussen 17.00 — 18.00 uur omgezet in een extra training voor Tornax 1 en 2 van 17.00 — 18.15 uur.

Het team zal in Lutte worden begeleid door beide trainers Luuk Rouwhorst en Hans Jelier. We hopen op een goed eindtoernooi.